Receptkereső

Gnocchi articsókás krémmel

Ételtípus: Vegetáriánus Nehézség: Közepes

Diéta: Májproblémák, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 50 dkg gnocchi (burgonyás)#A mártáshoz: fél citrom (leve)
  • 70 dkg articsóka
  • 3 dkg margarin
  • 2,5 dl tejszín
  • 6 dkg parmezán sajt (reszelt)
  • őrölt bors

Elkészítés:

Az articsókát megtisztítjuk, ha szükséges, a vastag ereket kivágjuk, majd húsukat nagyobb darabokra szeleteljük. Mély tálat hideg vízzel háromnegyedig megtöltünk, beleöntjük a citromlét és néhány percre beleáztatjuk az articsókát, kivesszük, sós vízben puhára főzzük, lecsöpögtetjük és a margarinban 15 percig sütjük. Hozzákeverjük a tejszínt, csipetnyi sót, borsot és sűrűre főzzük. A gnocchit az előírás szerint két adagban megfőzzük, majd lecsöpögtetjük. Tányérokra adagoljuk, a mártással leöntjük, a parmezánnal megszórjuk és sütőben átsütjük.

Hasonló receptek

Mozzarellával és paprikával töltött gombóc

Vegetáriánus, Közepes

Gyomorfekély, Crohn, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes

Tejfölös gombapaprikás

Vegetáriánus, Könnyű

Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Sült sajtgolyók

Vegetáriánus, Könnyű

Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: