Halas tészta kollégium módra (görög salátával)
Hozzávalók:
- 1 halászlékocka
- 2 marék tészta (csiga-
- masni-
- kocka-
- eperlevél stb.)
- 1 doboz konzerv tonhalfilé sós lében (olajos nem jó!)
Elkészítés:
A tésztát fazékba v. tálba tesszük, aszerint, hogy tűzhelyen vagy mikróban főzünk-e. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje + még egy félujjnyi. Villával szétnyomkodjuk benne a halászlékockát. Lefedve feltesszük főni (mikróban 500W × 2 perc és 350 W × 13 percig szoktam főzni, vigyázat, kicsit kifut!), amíg a tészta megpuhul és felveszi a víz nagy részét. Ha kevés a víz, utántöltjük. Ha megfőtt, belekeverjük a halat. Aki úgy szereti az erőspaprikát, mint én, az ne felejtse ki. 15 perc az egész, nem kell rá figyelni, miközben fő és nagyon finom.
Hasonló receptek
Parajlepény
Vegetáriánus, Könnyű
Vashiány, Mogyorómentes, Gluténmentes, Cukormentes
Zöldséges vagdalt
Vegetáriánus, Könnyű
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes, Köszvény
Juhtúrós csőben sült brokkoli
Vegetáriánus, Közepes
Csontritkulás, Epebetegség, Gyomorfekély, Keringési problémák, Crohn, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes