Sajtos-spenótos lasagne
Hozzávalók:
- 80 dkg spenót (mirelit)
- 8 dkg vaj
- 15 dkg sajt
- 25 dkg marhahús
- 3 dl tej
- 2,5 dl tejszín
- 12 lasagne tészta (előfőzőtt)
- szerecsendió (reszelt)
- őrölt bors
- só
Elkészítés:
A spenótot lábasban felengedjük, majd 5 dkg vajat adunk hozzá és sóval, borssal ízesítve addig pároljuk, míg minden víz elpárolog belőle. A sajtot vékonyan felszeleteljük. A tejet és a tejszínt felforraljuk, szerecsendióval, sóval, borssal ízesítjük. Kivajazott tűzálló tálba teszünk egy adag lasagnét, spenótkrémmel megkenjük és sajtszeletekkel befedjük. Ezt a rétegezést addig folytatjuk, amíg a hozzávalók elfogynak. A tetejére sajt kerüljön, erre szerecsendiót szórunk és a maradék vajat rámorzsoljuk. Meleg sütőben készre sütjük. Forrón tálaljuk.
Hasonló receptek
Sonkás-zöldséges rizs
Egytálétel, Közepes
Diabetikus, Cukormentes
Kapros csirke
Egytálétel, Könnyű
Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes, Epebetegség, Gyomorfekély
juhsajtos burgonyaszuflé
Egytálétel, Könnyű
Gluténmentes, Mogyorómentes, Cukormentes