Paradicsomos-spenótos tésztasaláta
Hozzávalók:
- 35 dkg masnitészta
- 35 dkg spenót
- 20 dkg koktélparadicsom
- fél fej lilahagyma
- 2 evőkanál balzsamecet
- 4 evőkanál tökmagolaj vagy olívaolaj
- 10 dkg fetasajt
- só
- frissen őrölt bors
Elkészítés:
A tésztát sós vízben szokásos módon megfőzzük, majd leszűrjük. Közben megmossuk a spenótot, ha nagyobb levelű, akkor kisebbekre tépkedjük. A paradicsomokat megmossuk, félbevágjuk. A hagymát meghámozzuk és nagyon vékonyra szeleteljük. Salátaöntetet készítünk az ecetből, sóból, borsból és olajból. A langyos tésztát egy nagy tálban a spenóttal, a paradicsommal, a hagymával és a fetával összekeverjük, ráöntjük az öntetet és jól beleforgatjuk.
Hasonló receptek
Mediterrán burgonyasaláta
Saláta, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Keringési problémák, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Parmezános saláta
Saláta, Könnyű
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Vegyes saláta
Saláta, Könnyű
Vesebetegség, Hasnyálmirigy, Epebetegség, Gluténmentes, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Májproblémák, Köszvény