Paradicsomos-spenótos tésztasaláta
Hozzávalók:
- 35 dkg masnitészta
- 35 dkg spenót
- 20 dkg koktélparadicsom
- fél fej lilahagyma
- 2 evőkanál balzsamecet
- 4 evőkanál tökmagolaj vagy olívaolaj
- 10 dkg fetasajt
- só
- frissen őrölt bors
Elkészítés:
A tésztát sós vízben szokásos módon megfőzzük, majd leszűrjük. Közben megmossuk a spenótot, ha nagyobb levelű, akkor kisebbekre tépkedjük. A paradicsomokat megmossuk, félbevágjuk. A hagymát meghámozzuk és nagyon vékonyra szeleteljük. Salátaöntetet készítünk az ecetből, sóból, borsból és olajból. A langyos tésztát egy nagy tálban a spenóttal, a paradicsommal, a hagymával és a fetával összekeverjük, ráöntjük az öntetet és jól beleforgatjuk.
Hasonló receptek
Mediterrán burgonyasaláta
Saláta, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Keringési problémák, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Diós-fetás zöldsaláta
Saláta, Könnyű
Csontritkulás, Gyomorfekély, Keringési problémák, Epebetegség, Crohn, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Körte-camembert saláta
Saláta, Könnyű
Csontritkulás, Gyomorfekély, Epebetegség, Keringési problémák, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes