Spenótsaláta főtt tojással
Hozzávalók:
- 250 g friss spenót
- 4 tojás
- 1 fej lilahagyma
- borecet
- saláta olaj
- 2 evőkanál mustár
- 1 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- csipet cukor
Elkészítés:
A friss spenótot két-három lében megmosunk, megtisztítunk, kézzel apróra tépegetjük. A 4 tojást keményre főzünk, kihűlés után lereszeljük (vagy apró kockákra vágjuk) és a spenótra hintjük. Egy kis fej lilahagymát apróra vágva szintén ráhintjük, majd enyhén összekeverjük és hűlni hűtőbe tesszük. Öntetet készítünk borecettel, salátaolajjal, két evőkanál mustárral, egy gerezd fokhagymával, sóval, borssal és egy csipet porcukorral. Tálalás előtt öntjük rá az öntetet, puhán összekeverjük.
Hasonló receptek
Sonkasaláta
Saláta, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Vegyes saláta ruccolás öntettel
Saláta, Könnyű
Laktózmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Csirkesaláta
Saláta, Könnyű
Gluténmentes, Cukormentes, Mogyorómentes