Sült rizs csirkével, sonkával

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Közepes

Diéta: Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 25 dkg konyhakész rizs
  • 40 dkg csirkemellfilé
  • 10 dkg főtt sonka
  • 1 piros húsú paprika
  • 20 dkg póréhagyma
  • 55 dkg csiperkegomba
  • 2 evőkanál olaj
  • kevés cseresznyepaprika-krém
  • 2 evőkanál szójaszósz
  • curry
  • fehér bors

Elkészítés:

A rizst forrásban lévő sós vízben készre főzzük. Közben a csirkemellet és a sonkát széles csíkokra metéljük. A paprikát apróra feldaraboljuk. A póréhagymát hosszában félbevágjuk, majd vékonyan felkarikázzuk. A csiperkegombát felszeleteljük. Teflonserpenyőben a csirke- és sonkacsíkokat a forró olajon megsütjük, sózzuk, borsozzuk, majd kiszedjük. A visszamaradt zsiradékban a paprikát, a pórét és a gombát 5 percig pároljuk. Hozzáadjuk a hús- és sonkacsíkokat, valamint a lecsöpögtetett rizst és együtt nagy lángon, állandó kevergetés közben átsütjük. Végül 2 evőkanál vizet keverünk bele, cseresznyepaprika-krémmel, szójaszósszal és curryvel ízesítjük.

Hasonló receptek

Tökfőzelék: Update2

Egytálétel, Könnyű

Epebetegség, Gyomorfekély, Crohn, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Spenótos rakott krumpli

Egytálétel, Könnyű

Vashiány, Hízókúra, Mogyorómentes, Cukormentes

Fűszeres vaddisznó

Egytálétel, Közepes

Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: