Receptkereső

Píritott zöldségek rizzsel

Ételtípus: Vegetáriánus Nehézség: Könnyű

Diéta: Epebetegség, Gyomorfekély, Májproblémák, Crohn, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 4dl víz
  • 20 dkg rizs
  • 20 dkg borsó
  • 20 dkg sárgarépa
  • 1 zeller
  • 2 cukkini
  • 1 piros színű paprika
  • 4 koktélparadicsom
  • 25 dkg csiperkegomba
  • 3ek olaj
  • 2dl zöldségleves-alaplé
  • lehet kockából is
  • 3ek szójaszósz szójababcsíra
  • fél csokor tárkony
  • 1kk étkezési keményítő
  • bors
  • őrölt koriander.

Elkészítés:

A rizst és a 4 dl vizet 1 kávéskanál sóval együtt egy lábosba tesszük. Felforraljuk, majd lefedve, kis lángon 20 percig főzzük, közben néha megkeverjük. A répát a cukkinit és a zellert megtisztítjuk, megmossuk, felszeleteljük. A paprikát felkockázzuk. A paradicsomokat félbevágjuk, a gombát felszeleteljük. Az olajat wokban vagy teflonserpenyőbe felforrósítjuk. A gombát kevergetve 2 percig pirítjuk benne, végül szűrőkanállal kiemeljük. A visszamaradt zsiradékba belerakjuk a répát, a paprikát, a borsót, a cukkinit és a zellert. 3 percig kevergetve pirítjuk, majd felöntjük a levessel. Szójaszósszal ízesítjük. Lefedjük, időnként megkeverve 5 percig pároljuk. A csírát és a tárkonyt megmossuk, felaprítjuk. Kicsit a díszítéshez félreteszünk, a többit felaprítjuk. A gombát serpenyőbe rakjuk, a többi zöldséggel 2 percig pároljuk. A keményítőt 2ek vízben csomómentesre keverjük. A zöldségekhez adjuk, elvegyítjük, a csírát is beletesszük. Tárkonnyal, korianderrel, borssal, sóval ízesítjük. Összefőzzük, a rizst belekeverjük. Tárkonnyal díszítjük.

Új keresés

Válasszon diétát: