Juhtúrós csőben sült brokkoli

Ételtípus: Vegetáriánus Nehézség: Közepes

Diéta: Csontritkulás, Epebetegség, Gyomorfekély, Keringési problémák, Crohn, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 40 dkg brokkoli
  • kb. 150g panírmorzsa
  • kb. 80g bio zabkorpa csírával
  • kb. 150g főzésre
  • vagy 2 evőkanál olívaolaj
  • 125g juhtúró
  • 350g 12%-os tejföl (2 kis doboz)
  • 350g joghurt (2 doboz)
  • 2 csomag mozarella sajt (használhatunk helyette megfelelő tömegű reszelt fürtölt mozarellát is
  • akkor sokkal pikánsabb lesz!)
  • ízlés szerint só
  • fehérbors.

Elkészítés:

A megmosott brokkolit közepes méretű rózsákra bontjuk, majd pároló edényben megpároljuk (kb. 30perc alatt). Ez alatt a felmelegített margarinhoz hozzáadjuk a panírmorzsát, a zabkorpát egy csipet sóval és pár perc alatt megpirítjuk, majd beleforgatjuk a megpárolt brokkolikat. (Ügyeljünk rá, hogy ne égjen oda, mert keserű íze lesz!) Emellett a joghurtot, a tejfölt és a juhtúrót sűrű állagú lágy masszává elkeverjük, egy kevés fehérborssal ízesíthetjük. A juhtúró elég sós, így plusz sót nem tettem bele, de mindenki tehet hozzá kóstolás után a saját szája íze szerint. A morzsában megforgatott brokkolikat tűzálló tálba helyezzük és leöntjük a juhtúrós szósszal, tetejére pedig ráhelyezzük a vékonyra vágott mozzarella karikákat. Fontos, hogy a brokkolit ne pároljuk túl puhára, mert a morzsába forgatva szétesik! Előmelegített sütőben 180 fokon, grillezés légkeveréssel funkción 20-25 perc alatt arany barnára sütjük.

Hasonló receptek

Sajtos sült rizs

Vegetáriánus, Könnyű

Epebetegség, Gyomorfekély, Keringési problémák, Mogyorómentes, Cukormentes

Sült spenót

Vegetáriánus, Könnyű

Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes

Spenótgombóc

Vegetáriánus, Könnyű

Vashiány, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: