Spenótos-zsályás metélt
Hozzávalók:
- 30 dkg spenótpüré (mirelit)
- 40 dkg metélt tészta
- 10 dkg ricotta sajt
- 10 dkg mozzarella sajt
- 1 gerezd fokhagyma
- 5 dkg vaj
- 8 zsályalevél
- őrölt bors
- só
Elkészítés:
A zsályát és a fokhagymát apróra vágjuk, majd a vajban aranyszínűre, ropogósra pirítjuk. A darabkákat kivesszük és a spenótot a zsiradékban lefedve 20 percig pároljuk. A tésztát sós vízben kifőzzük, de vigyázzunk, ne áztassuk el! Amikor a spenót felolvadt, állandóan kevergetve még 5 percig forraljuk, hogy minden lé elfőjön belőle. A ricottát sóval, borssal, a sült fokhagyma- és zsályadarabokkal habosra keverjük, majd a spenóthoz adjuk, végül az egészet a tésztára öntjük. Kivajazott jénai tálba öntjük a masszát, a mozzarellával megszórjuk és forró sütőben átsütjük. Zsályalevelekkel díszítjük.
Hasonló receptek
Zöldséges rétes három fajta töltelékkel
Vegetáriánus, Közepes
Vashiány, Köszvény, Mogyorómentes, Cukormentes
Hagymás krumpli fokhagymás spenóttal
Vegetáriánus, Könnyű
Vashiány, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Gombás lencsekrémleves (húsmentes)
Vegetáriánus, Közepes
Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes