Spenótos-zsályás metélt
Hozzávalók:
- 30 dkg spenótpüré (mirelit)
- 40 dkg metélt tészta
- 10 dkg ricotta sajt
- 10 dkg mozzarella sajt
- 1 gerezd fokhagyma
- 5 dkg vaj
- 8 zsályalevél
- őrölt bors
- só
Elkészítés:
A zsályát és a fokhagymát apróra vágjuk, majd a vajban aranyszínűre, ropogósra pirítjuk. A darabkákat kivesszük és a spenótot a zsiradékban lefedve 20 percig pároljuk. A tésztát sós vízben kifőzzük, de vigyázzunk, ne áztassuk el! Amikor a spenót felolvadt, állandóan kevergetve még 5 percig forraljuk, hogy minden lé elfőjön belőle. A ricottát sóval, borssal, a sült fokhagyma- és zsályadarabokkal habosra keverjük, majd a spenóthoz adjuk, végül az egészet a tésztára öntjük. Kivajazott jénai tálba öntjük a masszát, a mozzarellával megszórjuk és forró sütőben átsütjük. Zsályalevelekkel díszítjük.
Hasonló receptek
Gombával töltött burgonya
Vegetáriánus, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Padlizsánkoszorú paradicsommártással
Vegetáriánus , Közepes
Mogyorómentes, Cukormentes
Sajtos rakottas
Vegetáriánus, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes