Ropogós magos háromszögek, avokádó krémmel

Ételtípus: Előétel Nehézség: Nehéz

Diéta: Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 20 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúza liszt
  • 1 ek só
  • pici bors
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 tojás sárgája
  • szezámmag
  • lenmag
  • mák
  • tökmag
  • napraforgómag
  • Krémhez: 1 érett avokádó
  • 1 doboz natúr joghurt
  • 1 kiskanál citromlé
  • 1 ek olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 főtt tojás
  • csipet só
  • bors

Elkészítés:

A lisztet, a sót, borsot, összenyomott fokhagymát összekeverjük, hozzáadjuk az olajat és annyi me-leg vizet, hogy jól gyúrható legyen a tészta. Miután szépen kidolgoztuk a tésztát, 30 percet pihentet-jük. Utána kb. 3 mm vastagságúra nyújtjuk, és háromszög alakúra feldaraboljuk. A tetejét megkenjük a tojássárgával, és megszórjuk a magokkal. Tepsiben 180°C-on kb. 15 percig sütjük. Az avokádót szétnyomkodjuk villával, és meglocsoljuk citromlével. A tojást szintén szétnyomkodjuk. Olajon picit megpirítjuk a szétnyomott fokhagymát, és az összes hozzávalót egy tálban krémesre keverjük. A ropogós magvassal mártogatjuk. Különleges összeállítású, vendégváró falatok. Természetesen a magvas háromszögek fogyaszthatók krém nélkül is. A teljes kiőrlésű liszt, és a magvak sok értékes tápanyagot tartalmaznak. Az érett avokadó összetétele is kedvezőbb, mintha majonézt használtunk volna.

Hasonló receptek

Lecsós palacsinta

Előétel, Közepes

Gluténmentes, Mogyorómentes

Fűszeres tallérok

Előétel, Könnyű

Vesebetegség, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Málnakrém leves

Előétel, Közepes

Fogyókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: