Csirkegombóc
Hozzávalók:
- 200 g főtt csirkehús
- 1 tojás
- petrezselyemzöld
- só
- 2 evőkanál zabpehely (20g)
Elkészítés:
A csirkehúst bőröstől megdaráljuk, elkeverjük a tojássárgájával, apróra vágott petrezselyemzölddel. Hozzáadjuk a zabpelyhet és a felvert tojást könnyedén belekeverjük. 4 gombócot formázunk. Forrásban lévő sós vízben addig főzzük a gombócokat, amíg fel nem jönnek a víz tetejére, majd leszűrjük.
Hasonló receptek
Májpuffancs
Húsétel, Könnyű
Vashiány, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Májropogós kukoricabundában
Húsétel, Könnyű
Gluténmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Ínyenc nyúl
Húsétel, Közepes
Vesebetegség, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes