Sonkás-paradicsomos rizottó
Hozzávalók:
- 20 dkg rizs
- 25-25 dkg főtt sonka és hámozott paradicsom
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma
- 10 dkg reszelt ementáli sajt
- 1-1 kávéskanál provence-i fűszerkeverék és olaj
- pirospaprika
- őrölt bors
- só
Elkészítés:
A rizst négyszeres mennyiségű sós vízben puhára főzzük. Az apróra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát az olajban megfuttatjuk, majd hozzáadjuk a darabokra vágott paradicsomot és a fűszerkeveréket. Sóval, borssal ízesítjük és kislángon puhára főzzük. A főtt rizst lecsöpögtetjük, összekeverjük a paradicsomos mártással, a paprikával és a felkockázott sonkával. Ha szükséges, újrafűszerezzük. Végül tűzálló tálba simítjuk, a sajttal megszórjuk és sütőben addig sütjük, míg a sajt aranyszínű lesz. Petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
Hasonló receptek
Zöldfűszeres lasagne
Egytálétel, Közepes
Vashiány, Hízókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Lenygyel zöldbab tál
Egytálétel, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Spenótos rizottó sült karajjal
Egytálétel, Közepes
Vashiány, Crohn, Hasnyálmirigy, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes