Sonkás-paradicsomos rizottó

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Közepes

Diéta: Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 20 dkg rizs
  • 25-25 dkg főtt sonka és hámozott paradicsom
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 10 dkg reszelt ementáli sajt
  • 1-1 kávéskanál provence-i fűszerkeverék és olaj
  • pirospaprika
  • őrölt bors

Elkészítés:

A rizst négyszeres mennyiségű sós vízben puhára főzzük. Az apróra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát az olajban megfuttatjuk, majd hozzáadjuk a darabokra vágott paradicsomot és a fűszerkeveréket. Sóval, borssal ízesítjük és kislángon puhára főzzük. A főtt rizst lecsöpögtetjük, összekeverjük a paradicsomos mártással, a paprikával és a felkockázott sonkával. Ha szükséges, újrafűszerezzük. Végül tűzálló tálba simítjuk, a sajttal megszórjuk és sütőben addig sütjük, míg a sajt aranyszínű lesz. Petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

Hasonló receptek

Zöldfűszeres lasagne

Egytálétel, Közepes

Vashiány, Hízókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Lenygyel zöldbab tál

Egytálétel, Könnyű

Epebetegség, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Spenótos rizottó sült karajjal

Egytálétel, Közepes

Vashiány, Crohn, Hasnyálmirigy, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: