Kefirben párolt ponty
Hozzávalók:
- 60 dkg ponty
- 2 dkg margarin
- 1 dl fehér bor (elhagyható)
- 2 dl kefir
- só
- fűszerek ízlés szerint
Elkészítés:
A megtisztított pontyot egyben hagyjuk, megsózzuk és egy kimargarinozott tepsibe tesszük. Aláöntjük a bort és sütőben - közben saját levével locsolgatva - sütjük. A megpuhult hal tetejére öntjük a kefirt és még 10 percig visszatesszük a sütőbe. Vegyes zöldségkörettel tálaljuk.
Hasonló receptek
Fokhagymás tengerihal-filé
Húsétel, Könnyű
Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes, Keringési problémák, Köszvény
Rántott hal fokhagymamártással
Húsétel, Közepes
Vesebetegség, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Csirkemájpástétom
Húsétel, Közepes
Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes