Sajtos busa
Hozzávalók:
- 1 2 kg körüli busa
- 50 dkg füstölt szalonna
- 35 dkg sajt
- 3 dl tejföl
- só
- borson
- ételízesítő
Elkészítés:
A halat megtisztítjuk, a fejét és a farkát levágjuk. A gerince mellett kettőbe vágjuk, sóval bedörzsöljük. Egy nagyobb tepsi alját kibéleljük a vékony szeletekre vágott szalonnával. kb. 15 dekát hagyjunk meg. A szalonnára rátesszük a halat, úgy hogy egymás mellett legyen a két darab. A sajtot lereszeljük, a maradék szalonnát pici kockákra vagdossuk és a sajthoz keverjük. Ételízesítőt és borsot adunk hozzá. Jól elkeverjük és a halon egyenletesen szétterítjük. Megkenjük a tejföllel. 200 fokos sütőben pirulásig sütjük.
Hasonló receptek
Mustáros marhahús
Húsétel, Közepes
Gluténmentes, Hízókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Rántott hús Candidásoknak
Húsétel, Könnyű
Candida, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Padlizsános hal
Húsétel, Könnyű
Cukormentes, Keringési problémák, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes