Mustáros marhahús
Hozzávalók:
- 60 dkg felsál vagy egyéb színhús
- 15 dkg füstölt kolozsvári szalonna
- gluténmentes mustár
- 2 pohár tejföl
- só
Elkészítés:
A vékony szeletekre vágott húst kiklopfoljuk, sózzuk és vastagon mustározzuk. 1-1 szelet füstölt szalonnát fektetünk rá, s felgöngyöljük. Hústűvel összetűzzük, vagy cérnával áttekerjük. Kisebb tepsibe vagy jénaiba tesszük a húsokat, a tejfölt ráöntjük, majd annyi vizet adunk hozzá, hogy ellepje a húst. Alufólia alatt 1, 5 órát pároljuk, utána fólia nélkül elpárologtatjuk a vizet. Nagyon finom mustáros, füstölt ízű tejfölös szaftja marad. Rizzsel, rösztivel vagy burgonyakrokettel kiváló. A húsokat előre is elkészíthetjük, majd mélyhűtőben tároljuk. Készítéskor csak meglocsoljuk a tejföllel és a vízzel, s megfőzzük.
Hasonló receptek
Birsalmás csirkemáj
Húsétel, Könnyű
Vashiány, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes
Csirkemell Mérő módra
Húsétel, Könnyű
Gluténmentes, Hízókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Sajttal töltött tárkonyos csirkemell
Húsétel, Könnyű
Gluténmentes, Csontritkulás, Hízókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes