Mustáros marhahús
Hozzávalók:
- 60 dkg felsál vagy egyéb színhús
- 15 dkg füstölt kolozsvári szalonna
- gluténmentes mustár
- 2 pohár tejföl
- só
Elkészítés:
A vékony szeletekre vágott húst kiklopfoljuk, sózzuk és vastagon mustározzuk. 1-1 szelet füstölt szalonnát fektetünk rá, s felgöngyöljük. Hústűvel összetűzzük, vagy cérnával áttekerjük. Kisebb tepsibe vagy jénaiba tesszük a húsokat, a tejfölt ráöntjük, majd annyi vizet adunk hozzá, hogy ellepje a húst. Alufólia alatt 1, 5 órát pároljuk, utána fólia nélkül elpárologtatjuk a vizet. Nagyon finom mustáros, füstölt ízű tejfölös szaftja marad. Rizzsel, rösztivel vagy burgonyakrokettel kiváló. A húsokat előre is elkészíthetjük, majd mélyhűtőben tároljuk. Készítéskor csak meglocsoljuk a tejföllel és a vízzel, s megfőzzük.
Hasonló receptek
Toszkán hal
Húsétel, Könnyű
Cukormentes, Köszvény, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes
Zöldborsós sertésszelet
Húsétel, Közepes
Diabetikus, Cukormentes
Gombás máj
Húsétel, Könnyű
Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes