Reszelt máj
Hozzávalók:
- 80 dkg sertésmáj
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 3 evőkanál olaj
- 1 csapott evőkanál pirospaprika
- 1 teáskanál majoránna
Elkészítés:
A sertésmájat megmossuk, konyhai papírtörlővel szárazra töröljük és vékony csíkokra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk és vékonyan felszeleteljük. Nagy serpenyőben felforrósítjuk az olajat és halvány sárgára pirítjuk benne a hagymát. Hozzáadjuk a májat és állandó forgatás, keverés mellett 1-2 percig pirítjuk. Pirítás közben megszórjuk a pirospaprikával, a majoránnával, őrölt borssal és kevergetve készre pirítjuk, megsózzuk. Azonnal tálaljuk. (A fele mennyiséget félretesszük a májpástétomhoz.) Sós vízben főtt burgonya illik hozzá.
Hasonló receptek
Sajtos-tejfölös tepsiben sült csirkemell
Húsétel, Könnyű
Gluténmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Afrikai harcsafilé tepsiben sütve
Húsétel, Könnyű
Gluténmentes, Cukormentes, Hízókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes
Sült borjúmáj kakukkfűvel és almával
Húsétel, Könnyű
Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes