Vörös káposzta almával és dióval

Ételtípus: Előétel Nehézség: Közepes

Diéta: Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 1 kis fej káposzta (vörös)
  • 10 dkg baconszalonna
  • 1 alma (golden)
  • 2 evőkanál gyümölcsecet
  • 5 dkg dió (durvára vágott)
  • 2 evőkanál olaj
  • fél kávéskanál őrölt fahéj
  • 1 kávéskanál majoránna
  • őrölt bors

Elkészítés:

A káposztát hosszú vékony szeletekre, a szalonnát csíkokra vágjuk. Az almát héjastól felkockázzuk, majd az ecettel meglocsoljuk. A diót zsiradék nélkül teflonban megpirítjuk, majd kivesszük. A szalonnát pirosra sütjük, kiszedjük, a zsírjában 3-5 perc alatt a káposztát roppanós puhára sütjük, majd hozzáadjuk az almát, a szalonnát és az olajat. Fahéjjal, majoránnával, sóval, borssal fűszerezzük. Jól összekeverjük és 1 percig pároljuk. Melegen tálaljuk. Forró pirítóst kínálhatunk mellé.

Hasonló receptek

Májpástétom vajastésztában

Előétel, Könnyű

Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes

Mogyorós sajtgolyó

Előétel, Könnyű

Csontritkulás, Keringési problémák, Tojásmentes, Cukormentes

Spenótos batyu

Előétel, Könnyű

Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: