Horiatiki / Görög saláta

Ételtípus: Saláta Nehézség: Könnyű

Diéta: Gluténmentes, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Keringési problémák

Hozzávalók:

  • 30 dkg tofu
  • 3 paradicsom
  • salátalevelek
  • 1 kisebb uborka
  • 1 fej lilahagyma
  • 2 evőkanál borecet
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 4 evőkanál fűszeres olaj
  • 1 mokkáskanál oregánó
  • bors

Elkészítés:

A zöldségeket megtisztítjuk és megmossuk. A paradicsomot, a lilahagymát karikákra, az uborkát kis kockákra vágjuk. A salátaleveleket leszárítjuk. A tofut lecsepegtetjük és kockákra vágjuk. Az ecetet kikeverjük az oregánóval, kevés sóval és borssal, belepréseljük a fokhagymát, végül erőteljes mozdulatokkal elkeverjük benne az olajat és 1/2 dl vizet. Néhány salátalevéllel kibélelünk egy tálat, ráhalmozzuk a zöldségeket, végül a tetejére szórjuk a tofut. Az egészet leöntjük az öntettel és már fogyaszthatjuk is.

Hasonló receptek

Olaszos saláta

Saláta, Könnyű

Epebetegség, Gyomorfekély, Keringési problémák, Csontritkulás, Cukormentes, Gluténmentes, Májproblémák, Tojásmentes, Mogyorómentes

Burgonyasaláta kovászos uborkával

Saláta, Könnyű

Gyomorfekély, Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes

Zöldhagymás reteksaláta joghurtos öntettel

Saláta, Könnyű

Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: