Padlizsánkrém 1.

Ételtípus: Egyéb Nehézség: Könnyű

Diéta: Gluténmentes, Laktózmentes, Cukormentes, Allergia, Májproblémák, Keringési problémák, Crohn, Köszvény, Tojásmentes, Tejmentes, Mogyorómentes

Hozzávalók:

  • 2-3 padlizsán
  • kockára vágott hagyma
  • kevés olívaolaj
  • bors

Elkészítés:

A padlizsánokat sütőben megsütjük. Meghámozzuk, kimagozzuk, kockára vágjuk és ferdére állított vágódeszkán pár percig lecsurgatjuk a levét. Eztán egy kevés olívaolajjal, hagymával, sóval és borssal összeturmixoljuk, majd lehűtjük. Friss vagy pirított kenyérre kenve fogyasztjuk. Köszvény esetén a megfelelő étrend célja elsősorban a vér-húgysavszint csökkentése a purinfelvétel korlátozásával, valamint a belső purintermelődés mérséklése. A legtöbb purint a belsőségek, a húsok (főként a sertéshús) és a hüvelyes növények tartalmazzák.

Hasonló receptek

Zöld paradicsom csatni

Egyéb, Könnyű

Gluténmentes, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes

Cékla káposztalevélben

Egyéb, Könnyű

Candida, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Whisky lekvár

Egyéb, Közepes

Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: