Zöld paradicsom csatni
Hozzávalók:
- 20 zöld paradicsom héjával feldarabolva
- 5 piros alma héjával feldarabolva
- 3 piros húsos paprika
- kimagozva
- feldarabolva
- 4 hagyma
- megtisztítva
- feldarabolva
- 1 1/2 evőkanál só
- 1 1/2 evőkanál bors
- 1 1/2 teáskanál fahéj
- 3/4 teáskanál őrölt szegfűszeg
- 2 1/2 csésze cukor
- 2 csésze almaecet (vagy 1/2 csésze almalé + 1 és 1/2 csésze fehér borecet)
Elkészítés:
Mindent beleteszünk egy nagy lábosba és lassan, közepes melegen felfőzzük. 30 percig fedő nélkül csendesen főzzük, néha-néha megkavarjuk. Előkészített, forró csavaros üvegekbe öntjük, s azonnal lezárjuk.
Hasonló receptek
Alma csatni 2.
Egyéb, Közepes
Gluténmentes, Laktózmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes
Körözött
Egyéb, Könnyű
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Vaníliás szőlőlekvár
Egyéb, Könnyű
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes