Gomba Gazdasszonymódra
Hozzávalók:
- fél kg gomba
- 1 darálthús- konzerv
- 10 dkg reszelt trappista sajt
- 1 tojás
- 2 dl tejföl
- ételízesítő
- kakukkfű
- vaj
- tej
Elkészítés:
A gombát megpucoljuk, megmossuk. A szárát nem használjuk fel. A húskonzervet fűszerekkel és a felvert tojással ízesítjük, tejfölt keverünk hozzá, de nem sózzuk. Kivajazunk egy tepsit és a gombák kalapját is bekenjük vajjal mindkét oldalát, majd a tepsibe fektetjük őket és megtöltjük a konzervvel. Tetejükre kevés tejfölt kenünk és megszórjuk reszelt sajttal. Sütőben, 40 percig sütjük.
Hasonló receptek
Halfilé dalmát módra (mikrohullámon)
Húsétel, Könnyű
Keringési problémák, Laktózmentes, Tojásmentes, Crohn, Májproblémák, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Fokhagymás tengerihal-filé
Húsétel, Könnyű
Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes, Keringési problémák, Köszvény
Gyors és egyszerű csirkés rizs
Húsétel, Könnyű
Vesebetegség, Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes