Sertéssült tejszínes-mustáros almával
Hozzávalók:
- 8 szelet sertéskaraj (csont nélküli)
- 4+3 evőkanál olívaolaj
- 2 alma
- 1 fej vöröshagyma
- 6-8 zsályalevél
- 2 dl tejszín
- 1 csapott evőkanál dijoni magos mustár
- só
- bors
Elkészítés:
Húsklopfolóval kissé ütögessük meg a sertéskarajokat, majd szórjuk be sóval és borssal. Kenjük be olívaolajjal és tegyük pár órára a hűtőbe. A hagymát tisztítsuk meg és a megmosott héjas almával együtt vágjuk kis cikkekre. Egy nagy serpenyőben forrósítsuk fel 4 evőkanál olívaolajat, tegyük bele a sertéskarajokat és mindkét oldalát süssük pirosra, utána fedjük le és pároljuk egy kis ideig. Egy másik serpenyőben forrósítsuk fel a maradék olajat, adjuk hozzá a hagyma- és almacikkeket. Pár percig pirítsuk erős lángon, majd tépkedjük rá a zsályaleveleket. Ezután öntsük fel a tejszínnel, adjuk hozzá a mustárt. Ízesítsük sóval és kevés borssal. Tegyük bele a karajokat és egy kis ideig pároljuk együtt.
Hasonló receptek
Grillezett csirkecombok padlizsánágyon
Húsétel, Közepes
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Lecsós szelet piritott csirkemájjal
Húsétel, Könnyű
Vashiány, Gluténmentes, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Királypaéacsinta
Húsétel, Könnyű
Allergia, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes