Nyári paprikaleves
Hozzávalók:
- 2 nagy paprika (piros színű)
- 2 nagy paprika (sárga)
- 2 fej vöröshagyma
- 2 evőkanál olívaolaj
- 2 evőkanál marhahúsleves (leveskockából)
- 1 kávéskanál pirospaprika
- 2 evőkanál tejszín
- őrölt bors
- só
Elkészítés:
A paprikákat meghámozzuk, kettévágjuk, magjaikat, ereiket eltávolítjuk, húsukat felkockázzuk és 1 evőkanálnyit félreteszünk. A hagymát apróra vágjuk és az olajban üvegesre pároljuk (vigyázzunk, ne kapjon színt!). Hozzáadjuk a paprikakockákat és folyamatosan keverve 5 percig pároljuk. Beleöntjük a marhahúslevest és 1 liter meleg vízzel felengedjük. Sóval, borssal ízesítjük és felforraljuk. Amikor forr, a tüzet mérsékeljük, az edényt lefedjük és 2 percig főzzük. Ekkor turmixoljuk és hozzáadjuk a tejszínt, a pirospaprikát, újrafűszerezzük és összekeverjük. A maradék paprikakockával megszórva tálaljuk.
Hasonló receptek
Gazdasszony levese
Leves, Könnyű
Köszvény, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Zöldséges kölesleves vagy árpagyöngyleves
Leves, Közepes
Epebetegség, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Bazsalikomos leves
Leves, Könnyű
Gluténmentes, Köszvény, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes