Aszpikos avokádós rák
Hozzávalók:
- 2 uborka
- 6 zselatinlap
- 2 citrom (leve)
- 3 avokádó (érett)
- 25 dkg gomolya sajt
- 35 dkg (konzerv) rákhús
- 3 dl tejszín
- 2 evőkanál reszelt torma
- őrölt bors
- só
Elkészítés:
1. Az uborkákat felkarikázzuk, megsózzuk és 1 óráig állni hagyjuk. 22 cm hosszú és 8 cm széles mély formát olajjal kikenünk. 3 zselatinlapot 10 percre hideg vízbe áztatunk. 2 evőkanál citromlevet megmelegítünk és a tűzről levéve belekeverünk 2 kinyomkodott zselatinlapot. 2. Az avokádókat meghámozzuk, kimagozzuk, kettőt apróra vágunk, majd pürésítjük. Belekeverünk 2 evőkanál citromlevet, a gomolya sajtot és sóval, borssal ízesítjük. A maradék avokádót kockákra vágjuk és a maradék citromlével meglocsoljuk. 3. A maradék zselatinlapokat 10 percre hideg vízbe áztatjuk. A rákot lecsöpögtetjük. Ha szükséges, vastag részeit levesszük. 2 evőkanál ráklevet megmelegítünk, majd a tűzről levéve belekeverjük a kinyomkodott zselatint. A hideg tejszínt kemény habbá verjük, belekeverjük a tormát és a zselatinos rákot. 4. Az uborkakarikák egy részével a forma alját és az oldalát befedjük. Az avokádókrém felét, a tormás krém felét, a rákot és az avokádókockákat a formába rétegezzük, majd a maradék avokádókrém és tormás krém következik. Az uborkakarikákkal befedjük. Letakarva 12 órára hűtőbe tesszük.
Hasonló receptek
Bundázott ráknyárs friss salátalevélen
Előétel, Könnyű
Crohn, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Sajtbombak
Előétel, Könnyű
Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Göngyölt tojás
Előétel, Közepes
Hízókúra, Mogyorómentes, Cukormentes