Mozzarrelával töltött csirkemell, parajágyon

Ételtípus: Húsétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Vashiány, Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 4 csirkemellfilé
  • 20 dkg aszalt paradicsom
  • 20 dkg mozzarellagolyó
  • 1 csokor újhagyma
  • olaj
  • bazsalikom
  • őrölt bors
  • 50 dkg spenót
  • 6 cikk fokhagyma
  • 2 evőkanál vaj
  • őrölt bors

Elkészítés:

A töltelékhez karikázzuk fel az újhagymát, egy kanál olajban pirítsuk meg, majd szórjuk bele az összevágott aszalt paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg bazsalikommal, majd a tűzről levéve adjuk hozzá a lecsepegtetett mozzarella-golyócskákat. A csirkemellekbe hosszanti irányban vágjunk zsebeket, kívülről sózzuk, borsozzuk, belül pedig töltsük meg a raguval. Fogvájóval zárjuk le és kiolajozott tűzálló tálban, 170 °C-on 25 perc alatt süssük készre. A körethez tisztítsuk meg a parajt, kevés vajban pároljuk meg, közben sóval, borssal, zúzott fokhagymával ízesítsük.

Hasonló receptek

Currys csirkemáj

Húsétel, Közepes

Vashiány, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Csőben sült csirkemell - zabpehellyel és májjal

Húsétel, Könnyű

Vashiány, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Spanyol csirke

Húsétel, Könnyű

Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: