Mozzarrelával töltött csirkemell, parajágyon
Hozzávalók:
- 4 csirkemellfilé
- 20 dkg aszalt paradicsom
- 20 dkg mozzarellagolyó
- 1 csokor újhagyma
- olaj
- bazsalikom
- őrölt bors
- só
- 50 dkg spenót
- 6 cikk fokhagyma
- 2 evőkanál vaj
- őrölt bors
- só
Elkészítés:
A töltelékhez karikázzuk fel az újhagymát, egy kanál olajban pirítsuk meg, majd szórjuk bele az összevágott aszalt paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg bazsalikommal, majd a tűzről levéve adjuk hozzá a lecsepegtetett mozzarella-golyócskákat. A csirkemellekbe hosszanti irányban vágjunk zsebeket, kívülről sózzuk, borsozzuk, belül pedig töltsük meg a raguval. Fogvájóval zárjuk le és kiolajozott tűzálló tálban, 170 °C-on 25 perc alatt süssük készre. A körethez tisztítsuk meg a parajt, kevés vajban pároljuk meg, közben sóval, borssal, zúzott fokhagymával ízesítsük.
Hasonló receptek
Vadrizses-gyümölcsös csirke
Húsétel, Közepes
Epebetegség, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Majonézes hús
Húsétel, Könnyű
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Spenótos húsgombóc
Húsétel, Könnyű
Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes