Mozzarrelával töltött csirkemell, parajágyon
Hozzávalók:
- 4 csirkemellfilé
- 20 dkg aszalt paradicsom
- 20 dkg mozzarellagolyó
- 1 csokor újhagyma
- olaj
- bazsalikom
- őrölt bors
- só
- 50 dkg spenót
- 6 cikk fokhagyma
- 2 evőkanál vaj
- őrölt bors
- só
Elkészítés:
A töltelékhez karikázzuk fel az újhagymát, egy kanál olajban pirítsuk meg, majd szórjuk bele az összevágott aszalt paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg bazsalikommal, majd a tűzről levéve adjuk hozzá a lecsepegtetett mozzarella-golyócskákat. A csirkemellekbe hosszanti irányban vágjunk zsebeket, kívülről sózzuk, borsozzuk, belül pedig töltsük meg a raguval. Fogvájóval zárjuk le és kiolajozott tűzálló tálban, 170 °C-on 25 perc alatt süssük készre. A körethez tisztítsuk meg a parajt, kevés vajban pároljuk meg, közben sóval, borssal, zúzott fokhagymával ízesítsük.
Hasonló receptek
Brokkolis halfilé
Húsétel, Könnyű
Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes, Keringési problémák, Köszvény
Budapest ragu
Húsétel, Közepes
Hízókúra, Vashiány, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Cigánypecsenye
Húsétel, Könnyű
Hízókúra, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes