Röszti

Ételtípus: Köret Nehézség: Könnyű

Diéta: Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 1 kg krumpli
  • 10 dkg vaj/olaj
  • 1-2 fej hagyma
  • ételízesítő
  • őrölt bors

Elkészítés:

A krumplit héjában megfőzzük és még melegen meghámozzuk. Hagyjuk megdermedni. Nagy lyukú reszelőn a hagymával együtt lereszeljük és fűszerezzük. Két tenyerünk közt 1-2 kanálnyi masszát kissé összelapítunk, deszkára tesszük, majd pl. borospohárral formákat szúrunk ki belőle. Serpenyőben a vaj / olaj negyed részét megolvasztjuk, beletesszük az alakzatokat és lassú tűzön aranybarnára sütjük. Pár perc múlva óvatosan megfordítjuk és a másik oldalát is aranybarnára sütjük. A többi adagot is így készítjük el. Fatálon vagy tányéron tálaljuk.

Hasonló receptek

Almamártás

Köret, Könnyű

Keringési problémák, Tojásmentes, Mogyorómentes

Gombakrokett

Köret, Közepes

Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Csicseriborsó-püré

Köret, Könnyű

Keringési problémák, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: