Röszti
Hozzávalók:
- 1 kg krumpli
- 10 dkg vaj/olaj
- 1-2 fej hagyma
- ételízesítő
- őrölt bors
- só
Elkészítés:
A krumplit héjában megfőzzük és még melegen meghámozzuk. Hagyjuk megdermedni. Nagy lyukú reszelőn a hagymával együtt lereszeljük és fűszerezzük. Két tenyerünk közt 1-2 kanálnyi masszát kissé összelapítunk, deszkára tesszük, majd pl. borospohárral formákat szúrunk ki belőle. Serpenyőben a vaj / olaj negyed részét megolvasztjuk, beletesszük az alakzatokat és lassú tűzön aranybarnára sütjük. Pár perc múlva óvatosan megfordítjuk és a másik oldalát is aranybarnára sütjük. A többi adagot is így készítjük el. Fatálon vagy tányéron tálaljuk.
Hasonló receptek
Almamártás
Köret, Könnyű
Keringési problémák, Tojásmentes, Mogyorómentes
Gombakrokett
Köret, Közepes
Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Csicseriborsó-püré
Köret, Könnyű
Keringési problémák, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes