Csicseriborsó-püré
Hozzávalók:
- 1 konzerv csicseriborsó
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 citrom
- késhegynyi pirospaprika
- fél kávéskanál őrölt kömény
- 2-2 evőkanál petrezselyem és olaj
- őrölt bors
- só
Elkészítés:
A csicseriborsót szűrőben lecsöpögtetjük, leöblítjük, majd félretesszük száradni. A fokhagymagerezdeket finomra vágjuk, majd a borsóval együtt robotgépbe tesszük. Ráöntjük a citrom levét, 2 evőkanál vizet, megsózzuk, megborsozzuk. A pirospaprikát is beletesszük, majd finom pürét keverünk belőle. Tálba kanalazzuk, meglocsoljuk az olajjal, megszórjuk a köménnyel és a finomra vágott petrezselyemmel.
Hasonló receptek
Zöldséggaluska
Köret, Könnyű
Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes
Fóliában sült hagyma
Köret, Közepes
Epebetegség, Köszvény, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Spanyol tortilla
Köret, Könnyű
Gluténmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes