Receptkereső

Csicseriborsó-püré

Ételtípus: Köret Nehézség: Könnyű

Diéta: Keringési problémák, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 1 konzerv csicseriborsó
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 citrom
  • késhegynyi pirospaprika
  • fél kávéskanál őrölt kömény
  • 2-2 evőkanál petrezselyem és olaj
  • őrölt bors

Elkészítés:

A csicseriborsót szűrőben lecsöpögtetjük, leöblítjük, majd félretesszük száradni. A fokhagymagerezdeket finomra vágjuk, majd a borsóval együtt robotgépbe tesszük. Ráöntjük a citrom levét, 2 evőkanál vizet, megsózzuk, megborsozzuk. A pirospaprikát is beletesszük, majd finom pürét keverünk belőle. Tálba kanalazzuk, meglocsoljuk az olajjal, megszórjuk a köménnyel és a finomra vágott petrezselyemmel.

Hasonló receptek

Tojásos újkrumpli

Köret, Könnyű

Keringési problémák, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Spanyol tortilla

Köret, Könnyű

Gluténmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Zöldbabfőzelék másképpen

Köret, Közepes

Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: