Receptkereső

Csicseriborsó-püré

Ételtípus: Köret Nehézség: Könnyű

Diéta: Keringési problémák, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 1 konzerv csicseriborsó
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 citrom
  • késhegynyi pirospaprika
  • fél kávéskanál őrölt kömény
  • 2-2 evőkanál petrezselyem és olaj
  • őrölt bors

Elkészítés:

A csicseriborsót szűrőben lecsöpögtetjük, leöblítjük, majd félretesszük száradni. A fokhagymagerezdeket finomra vágjuk, majd a borsóval együtt robotgépbe tesszük. Ráöntjük a citrom levét, 2 evőkanál vizet, megsózzuk, megborsozzuk. A pirospaprikát is beletesszük, majd finom pürét keverünk belőle. Tálba kanalazzuk, meglocsoljuk az olajjal, megszórjuk a köménnyel és a finomra vágott petrezselyemmel.

Új keresés

Válasszon diétát: