Karfiolos pulykatokány

Ételtípus: Húsétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 70 dkg pulykacombfilé
  • 1 kisebb fej karfiol
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1,5 dl tejföl
  • 1 evőkanál mustár
  • fél dl olívaolaj
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • őrölt bors
  • petrezselyem

Elkészítés:

A forró olívaolajban pirítsuk meg az apróra vágott hagymát, majd szórjuk bele a csíkokra darabolt húst és fehéredésig süssük. Sóval, borssal, mustárral fűszerezzük, öntsünk alá két deci vizet és fedővel letakarva, háromnegyedig pároljuk meg a húst. Ha túl kevés a szaftja, pótoljuk vízzel. A karfiolt szedjük kisebb rózsákra és adjuk a raguhoz. Szórjuk meg petrezselyemmel és közepes tűzön, fedő nélkül pároljuk készre. Mielőtt levesszük a tűzről, a kevés forró szafttal elkevert tejfölt öntsük a tokányhoz.

Hasonló receptek

Diós halfilé tejszines krumplival

Húsétel, Közepes

Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Berlini máj

Húsétel, Közepes

Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes

Almás csirkemáj

Húsétel, Könnyű

Vashiány, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: