Karfiolos pulykatokány
Hozzávalók:
- 70 dkg pulykacombfilé
- 1 kisebb fej karfiol
- 1 csokor petrezselyem
- 1,5 dl tejföl
- 1 evőkanál mustár
- fél dl olívaolaj
- 1 nagy fej vöröshagyma
- só
- őrölt bors
- petrezselyem
Elkészítés:
A forró olívaolajban pirítsuk meg az apróra vágott hagymát, majd szórjuk bele a csíkokra darabolt húst és fehéredésig süssük. Sóval, borssal, mustárral fűszerezzük, öntsünk alá két deci vizet és fedővel letakarva, háromnegyedig pároljuk meg a húst. Ha túl kevés a szaftja, pótoljuk vízzel. A karfiolt szedjük kisebb rózsákra és adjuk a raguhoz. Szórjuk meg petrezselyemmel és közepes tűzön, fedő nélkül pároljuk készre. Mielőtt levesszük a tűzről, a kevés forró szafttal elkevert tejfölt öntsük a tokányhoz.
Hasonló receptek
Diós halfilé tejszines krumplival
Húsétel, Közepes
Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Berlini máj
Húsétel, Közepes
Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes
Almás csirkemáj
Húsétel, Könnyű
Vashiány, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes