Hamburgi gombasaláta
Hozzávalók:
- 30 dkg gomba
- 10 dkg póréhagyma
- 1 csokor petrezselyem
- 2 paradicsom
- 1 fej saláta
- 10 dkg uborka
- só
- bors
- 1 citrom leve
- 2 tojássárgája
- 1 evőkanál mustár
- 2 dl olaj
- 1 dl tejföl
- 1 fej lilahagyma
- 1 csokor kapor
Elkészítés:
A zöldségeket megtisztítjuk, a gombát cikkekre, a többit kockára vágjuk. Keverőtálban a tojássárgákat és a mustárt habverővel elkezdjük habosra keverni. Vékony sugárban hozzácsurgatjuk az olajat. Az így kapott majonézalapba belekeverjük a tejfölt, a citrom levét és a darabolt zöldségeket. Ízesítjük sóval és őrölt borssal.
Hasonló receptek
Sajtsaláta
Saláta, Könnyű
Csontritkulás, Gyomorfekély, Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Töltött kivi
Saláta, Könnyű
Gyomorfekély, Epebetegség, Keringési problémák, Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Diós-fetás zöldsaláta
Saláta, Könnyű
Csontritkulás, Gyomorfekély, Keringési problémák, Epebetegség, Crohn, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes