Hamburgi gombasaláta

Ételtípus: Saláta Nehézség: Közepes

Diéta: Gluténmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 30 dkg gomba
  • 10 dkg póréhagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2 paradicsom
  • 1 fej saláta
  • 10 dkg uborka
  • bors
  • 1 citrom leve
  • 2 tojássárgája
  • 1 evőkanál mustár
  • 2 dl olaj
  • 1 dl tejföl
  • 1 fej lilahagyma
  • 1 csokor kapor

Elkészítés:

A zöldségeket megtisztítjuk, a gombát cikkekre, a többit kockára vágjuk. Keverőtálban a tojássárgákat és a mustárt habverővel elkezdjük habosra keverni. Vékony sugárban hozzácsurgatjuk az olajat. Az így kapott majonézalapba belekeverjük a tejfölt, a citrom levét és a darabolt zöldségeket. Ízesítjük sóval és őrölt borssal.

Hasonló receptek

Majonézes riszsaláta

Saláta, Könnyű

Epebetegség, Gyomorfekély, Keringési problémák, Tojásmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes

Juhsajtsaláta

Saláta, Könnyű

Csontritkulás, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Kaliforniai burgonyasaláta

Saláta, Könnyű

Gluténmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: