ROXERA PLUS 40 mg/10 mg filmtabletta (30x buborékcsomagolásban) adatlap

1. Milyen típusú gyógyszer a Roxera Plus filmtabletta és milyen betegségek esetén alkalmazható?

A Roxera Plus filmtabletta két különböző hatóanyagot tartalmaz egy filmtablettában. Az egyik hatóanyag a rozuvasztatin, mely az úgynevezett sztatinok csoportjába tartozik, a másik hatóanyag az ezetimib.

A Roxera Plus filmtabletta az összkoleszterin - a "rossz" (LDL) koleszterin - és a triglicerideknek nevezett vérzsírok szintjének csökkentésére használatos gyógyszer. Emellett a "jó" (HDL) koleszterin szintjét emeli. A HDL-koleszterint gyakran "jó" koleszterinként említik, mivel megakadályozza a "rossz" koleszterin felhalmozódását a verőerek falában és védelmet nyújt a szívbetegségek ellen.

Ez a gyógyszer kétféle módon csökkenti a koleszterinszintet: csökkenti az emésztőrendszerből felszívódó és a test által termelt koleszterin mennyiségét is.

A Roxera Plus filmtabletta olyan betegek kezelésére alkalmazható, akiknek a koleszterinszintje nem állítható be kizárólag diétával. A koleszterincsökkentő diétát a gyógyszer szedése alatt is folytatni kell.

GYÓGYSZERINFÓK

Gyártó: KRKA Magyarország Kft.

Hatóanyag: rosuvastatin
ezetimibe

Normatív TB támogatás:

Kiadhatóság: Orvosi vényhez kötött

Megnézem a teljes betegtájékoztatót

Kezelőorvosa akkor írhat fel Roxera Plus filmtablettát, ha Ön már azonos dózisban, együtt szedi a rozuvasztatint és az ezetimibet.

A Roxera Plus filmtabletta nem segíti elő a fogyást.

Fontos folyamatosan szedni a Roxera Plus filmtablettát, még akkor is, ha már sikerült megfelelő mértékben csökkenteni a koleszterinszintet, mivel a gyógyszer szedése megakadályozza a koleszterinszint újbóli emelkedését és a zsírrészecskék lerakódását. Azonban abba kell hagynia a gyógyszer szedését, ha kezelőorvosa ezt tanácsolja Önnek, vagy ha Ön teherbe esik.

2. Tudnivalók a Roxera Plus filmtabletta szedése előtt

Ne szedje a Roxera Plus filmtablettát:

- ha allergiás a rozuvasztatinra, az ezetimibre vagy a gyógyszer (6. pontban felsorolt) egyéb összetevőjére.

- ha terhes vagy szoptat. Amennyiben a Roxera Plus-kezelés ideje alatt teherbe esik, azonnal hagyja abba a gyógyszer szedését és forduljon kezelőorvosához. A nőknek a Roxera Plus szedése alatt megbízható fogamzásgátló módszert kell alkalmazniuk, hogy elkerüljék a terhességet.

Megnézem a teljes betegtájékoztatót

További gyógyszerek rosuvastatin;ezetimibe hatóanyaggal

ÚJ KERESÉS

Hol keres

Vénykötelesség