• Rosuvastatin sandoz filmtabletta

    1. MILYEN TÍPUSÚ GYÓGYSZER A Rosuvastatin Sandoz filmtabletta ÉS MILYEN BETEGSÉGEK ESETÉN ALKALMAZHATÓ?

    A Rosuvastatin Sandoz filmtabletta a sztatinoknak (HMG-CoA reduktáz gátlóknak) nevezett gyógyszerek csoportjába tartozik.

    Önnek azért írták fel a Rosuvastatin Sandoz filmtablettát, mert

    - Önnek magas a koleszterinszintje. Ez azt jelenti, hogy fennáll Önnél a szívinfarktus vagy a szélütés (sztrók) kockázata.

    Azért tanácsolták Önnek egy sztatin típusú gyógyszer szedését, mivel Önnél az étrend megváltoztatása és a mozgás nem volt elegendő ahhoz, hogy korrigálja a koleszterinszinteket. A Rosuvastatin Sandoz filmtabletta szedése során továbbra is koleszterinszint-csökkentő étrendet kell tartania és mozognia kell.

    Vagy:

    Gyógyszerinfók

    HATÓANYAG: rosuvastatin
    KISZERELÉSEK: (Gyártó, TB-támogatási információk)
    Vényköteles: igen

    - Önnél egyéb olyan tényezők is jelen vannak, melyek fokozzák a szívinfarktus, a sztrók, vagy az ezekkel összefüggő egészségi problémák kockázatát.

    A szívinfarktust, a sztrókot és más problémákat az ateroszklerózisnak (érelmeszesedésnek) nevezett betegség okozhatja. Az ateroszklerózis oka, hogy a verőerek falában zsíros lerakódások keletkeznek.

    Miért fontos folyamatosan szedni a Rosuvastatin Sandoz filmtablettát?

    A Rosuvastatin Sandoz filmtablettát a vérben a lipideknek nevezett zsírnemű vegyületek szintjének a korrigálására használják; ezek közül a leggyakoribb a koleszterin.

    A vérben a koleszterin különböző formákban van jelen - így van "rossz" koleszterin (alacsony sűrűségű lipoprotein koleszterin, vagy LDL-C) és van "jó" koleszterin (nagy sűrűségű lipoprotein koleszterin, vagy HDL-C).

    - A Rosuvastatin Sandoz filmtabletta csökkentheti a "rossz" koleszterin és emelheti a "jó" koleszterin szintjét.

    - Hatását úgy fejti ki, hogy gátolja a szervezetben a "rossz" koleszterin termelését, illetve elősegíti "rossz" koleszterin távozását a vérből.

    A legtöbb embernél a magas koleszterinszint nem befolyásolja a közérzetet, mivel nem okoz tüneteket. Ha viszont nem kezelik, zsíros lerakódások jelenhetnek meg az érfalakban, ami miatt azok beszűkülhetnek.

    Néha a beszűkült erek elzáródhatnak, ami miatt a szív- vagy az agy vérellátása romlik; ez szívrohamhoz, vagy szélütéshez (sztrókhoz) vezet. Ha korrigálják a koleszterinszintet, csökkenthető a szívroham vagy a sztrók kockázata. A koleszterinszint csökkentése révén csökkentheti annak a kockázatát, hogy szívrohama, sztrókja vagy ezzel kapcsolatos egészségi problémái legyenek.

    A Rosuvastatin Sandoz filmtabletta szedését nem szabad abbahagynia, még akkor sem, ha a koleszterinszintje már megfelelő, mivel ez a gyógyszer megakadályozza, hogy koleszterinszintje ismét emelkedjen és zsíros lerakódásokat okozzon az érfalakba. A szer szedését azonban abba kell hagyja, ha kezelőorvosa ezt mondja Önnek, vagy ha terhes lesz.

    2. TUDNIVALÓK A Rosuvastatin Sandoz filmtabletta SZEDÉSE ELŐTT

    Ne szedje a Rosuvastatin Sandoz filmtablettát

    Kapcsolódó cikkek

    Mi lehet a jó megoldás?
    Koleszterin - véralvadás
    Koleszterin: összkoleszterin, HDL, LDL
    A magas LDL-koleszterin-szint veszélye
    Alkohol, dohányzás, koleszterin és az Alzheimer-kór

    - ha allergiás (túlérzékeny) a rozuvasztatinra vagy a Rosuvastatin Sandoz filmtabletta egyéb összetevőjére,

    - ha májbetegségben szenved,

    - ha súlyos vesebetegségben szenved,

    - ha visszatérő vagy megmagyarázhatatlan izombántalom vagy izomfájdalom (miopátia) jelentkezik Önnél.

    - ha egy ciklosporinnak nevezett gyógyszert szed (amit például szervátültetés után adnak),

    - ha gyermeket vár vagy szoptat (lásd Terhesség és szoptatás részt).

    Amennyiben a fentiek közül bármelyik Önre vonatkozik (vagy nem biztos ebben), kérjük, menjen vissza és kérdezze meg kezelőorvosát.

    Ezentúl ne szedje a Rosuvastatin Sandoz 40 mg-os filmtablettát (a legnagyobb hatáserősségű kiszerelést):

    - ha visszatérő, ismeretlen eredetű izombántalom vagy izomfájdalom (miopátia) jelentkezik Önnél. Önnek korábban izombetegsége volt, a családjában izombetegség fordult elő, vagy ha korábban egyéb koleszterinszint-csökkentő gyógyszerek szedésekor izombetegsége jelentkezett,

    - ha közepes fokú vesebetegségben szenved (ha nem biztos benne, kérdezze meg orvosát),

    - amennyiben pajzsmirigye nem működik megfelelően,

    - ha rendszeresen nagy mennyiségű alkoholt fogyaszt,

    - a koleszterinszint csökkentése érdekében egyéb, fibrátoknak nevezett gyógyszereket szed,

    - ha Ön ázsiai származású (japán, kínai, filippin, vietnámi, koreai vagy indiai).

    Amennyiben a fentiek közül bármelyik Önre vonatkozik (vagy nem biztos ebben), kérjük, menjen vissza és kérdezze meg kezelőorvosát.

    A Rosuvastatin Sandoz filmtabletta fokozott elővigyázatossággal alkalmazható

    - ha veséjével problémák vannak,

    - amennyiben májával problémák vannak,

    - ha súlyos légzési elégtelenségben szenved,

    - ha visszatérő, ismeretlen eredetű izombántalom vagy izomfájdalom (miopátia) jelentkezett Önnél. Önnek korábban izombetegsége volt, vagy a családjában izombetegség fordult elő, vagy ha más koleszterinszint-csökkentő gyógyszerek szedésekor korábban izombetegsége jelentkezett. Azonnal jelezze orvosának, ha ismeretlen eredetű izomfájdalom jelentkezik Önnél, különösen akkor, ha nem érzi jól magát vagy lázas.

    - amennyiben rendszeresen nagy mennyiségű alkoholt fogyaszt,

    - ha a pajzsmirigye nem működik megfelelően,

    - ha a koleszterinszint csökkentése érdekében egyéb, fibrátoknak nevezett gyógyszereket szed,

    - amennyiben HIV-fertőzés kezelésére adott gyógyszereket (például lopinavirt, ritonavirt) szed - lásd alább, "A kezelés ideje alatt szedett egyéb gyógyszerek" részt

    - amennyiben elmúlt 70 éves (mivel kezelőorvosának ki kell választani a Rosuvastatin Sandoz filmtablettának azt a kezdő adagját, ami az Ön számára megfelelő)

    - ha Ön ázsiai származású - azaz, ha japán, kínai, filippin, vietnámi, koreai vagy indiai. Kezelőorvosának ki kell választani Rosuvastatin Sandoz filmtablettának azt a kezdő adagját, ami az Ön számára megfelelő.

    - ha a beteg 10 éves kor alatti: a Rosuvastatin Sandoz filmtablettát nem szabad 10 évesnél fiatalabb gyermekeknek adni.

    - ha a beteg 18 éves kor alatti: a Rosuvastatin Sandoz 40 mg filmtabletta nem alkalmas 18 éves kor alatti gyermekek és serdülők kezelésére.

    Amennyiben a fentiek közül bármelyik Önre vonatkozik (vagy nem biztos ebben):

    Ne szedje a Rosuvastatin Sandoz 40 mg filmtablettát (a készítményből a legnagyobb hatáserősséget), és egyeztessen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével, mielőtt valóban elkezdené bármilyen adagban szedni a Rosuvastatin Sandoz 40 mg filmtablettát.

    Az emberek kis részénél a sztatinok káros hatást fejthetnek ki a májon. Ezt egyszerű, a vérben a májenzim-értékek emelkedését kimutató vizsgálattal ismerik fel. Emiatt kezelőorvosa a Rosuvastatin Sandoz filmtablettával végzett kezelés előtt és alatt általában elvégzi ezt a vérvizsgálatot (a májfunkciós vizsgálatot).

    A kezelés ideje alatt szedett egyéb gyógyszerek

    Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét jelenleg vagy nemrégiben szedett egyéb gyógyszereiről, beleértve a vény nélkül kapható készítményeket, vitaminokat és gyógynövényeket is.

    Szóljon kezelőorvosának, amennyiben az alábbi gyógyszerek közül valamelyiket szedi:

    - ciklosporin (például szervátültetés után adják),

    - warfarin vagy bármely más, véralvadás gátlására adott gyógyszer,

    - fibrátok vagy egyéb, vérzsírszint csökkentésére adott gyógyszerkészítmények (például gemfibrozil és fenofibrát),

    - bármely más, koleszterinszint csökkentésére adott gyógyszer (például az ezetimib),

    - emésztési panaszokra adott gyógyszerek (a gyomorsav közömbösítésére adják),

    - eritromicin (egy antibiotikum),

    - szájon át szedett fogamzásgátló gyógyszer (az úgynevezett "antibébi filmtabletta")

    - hormonpótló kezelés vagy lopinavir és ritonavir (HIV fertőzés kezelésére adják - lásd "A Rosuvastatin Sandoz filmtabletta fokozott elővigyázatossággal alkalmazható" részt).

    A fenti gyógyszerek hatását a Rosuvastatin Sandoz filmtabletta megváltoztathatja, vagy ezek megváltoztathatják a Rosuvastatin Sandoz filmtabletta hatásait.

    A Rosuvastatin Sandoz filmtabletta egyidejű bevétele bizonyos ételekkel vagy italokkal

    A Rosuvastatin Sandoz filmtabletta étellel együtt és attól függetlenül is bevehető.

    Terhesség és szoptatás

    Mielőtt bármilyen gyógyszert elkezdene szedni, beszélje meg kezelőorvosával vagy gyógyszerészével!

    Ne vegye be a Rosuvastatin Sandoz filmtablettát, ha terhes vagy szoptat. Ha a Rosuvastatin Sandoz filmtablettával végzett kezelés során teherbe esik, azonnal hagyja abba a készítmény szedését és szóljon kezelőorvosának. A nőknek a Rosuvastatin Sandoz filmtablettával végzett kezelés mellett megfelelő fogamzásgátló módszerek alkalmazásával kerülniük kell a terhességet.

    A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és gépek kezeléséhez szükséges képességekre

    A legtöbb ember a Rosuvastatin Sandoz filmtablettával végzett kezelés alatt vezethet gépjárművet és kezelhet gépeket - ez a gyógyszer nem fogja befolyásolni az ehhez szükséges képességeket. Néhány embernél azonban szédülés jelentkezhet a Rosuvastatin Sandoz filmtablettával végzett kezelés során. Ha ez következne be, kérdezze meg kezelőorvosát, mielőtt megkísérelne gépjárművet vezetni vagy gépeket kezelni!

    Fontos információk a Rosuvastatin Sandoz filmtabletta egyes összetevőiről

    Amennyiben kezelőorvosa korábban már figyelmeztette Önt, hogy bizonyos cukrokra (laktózra vagy tejcukorra) érzékeny, vegye fel a kapcsolatot orvosával, mielőtt elkezdi szedni a Rosuvastatin Sandoz filmtablettát.

    3. HOGYAN KELL SZEDNI A ROSUVASTATIN Sandoz FILMTABLETTÁT?

    A Rosuvastatin Sandoz filmtablettát mindig az orvos által elmondottaknak megfelelően szedje. Amennyiben nem biztos az adagolást illetően, kérdezze meg orvosát vagy gyógyszerészét.

    Szokásos adag felnőtteknél

    Amennyiben magas koleszterinszint miatt szedi a Rosuvastatin Sandoz filmtablettát:

    Kezdő adag

    A Rosuvastatin Sandoz filmtablettával végzett kezelést napi 5 mg vagy 10 mg adaggal kell kezdeni, még akkor is, ha korábban egy másik sztatinkészítményből magasabb adagot kapott. A kezdő adag kiválasztása függeni fog attól, hogy:

    - mekkora a koleszterinszintje,

    - mekkora annak a kockázata, hogy szívinfarktus vagy szélütés (sztrók) fog jelentkezni Önnél

    - fennáll-e Önnél olyan tényező, ami miatt érzékenyebb lesz a lehetséges mellékhatások iránt.

    Kérjük, ellenőrizze kezelőorvosával vagy gyógyszerészével, hogy a Rosuvastatin Sandoz filmtablettával végzett kezelés kapcsán mi az Ön számára a legjobb kezdő adag, különösen az alábbi esetekben:

    Lehet, hogy kezelőorvosa a legalacsonyabb (napi 5 mg) adag adása mellett dönt, amennyiben:

    - Ön ázsiai származású (japán, kínai, filippin, vietnámi, koreai vagy indiai),

    - Ön 70 évesnél idősebb,

    - közepes súlyosságú vesebetegségben szenved,

    - fennáll Önnél az izomfájdalom (miopátia) veszélye.

    Az adag emelése és a maximális napi adag

    Kezelőorvosa dönthet az adag emelése mellett. Ennek célja, hogy Ön a megfelelő mennyiségű Rosuvastatin Sandoz filmtablettát kapja. Ha a kezdő adag 5 mg volt, szükség esetén kezelőorvosa úgy dönthet, hogy az adagot 10 mg-ra, majd 20 mg-ra, majd 40 mg-ra emeli. Ha a kezdő adag 10 mg volt, szükség esetén kezelőorvosa úgy dönthet, hogy az adagot 20 mg-ra, majd 40 mg-ra emeli. Minden egyes dózismódosítás között négy hét fog eltelni.

    A Rosuvastatin Sandoz filmtabletta napi adagja legfeljebb 40 mg. Ezt csak azoknak a betegeknek rendelik, akiknek magas a koleszterinszintje, nagy a szívinfarktus vagy a szélütés kockázata és akiknek a koleszterinszintje nem csökkent eléggé a 20 mg-os adag mellett.

    Amennyiben a Rosuvastatin Sandoz filmtablettát a szívinfarktus, a sztrók vagy ezekkel kapcsolatos egészségi problémák csökkentése érdekében szedi:

    Az ajánlott adag naponként 20 mg. Mindazonáltal kezelőorvosa dönthet úgy, hogy alacsonyabb adagot alkalmaz, amennyiben a fent említett állapotok közül bármelyik fennáll Önnél.

    Szokásos adagok 10 - 17 éves kor közötti gyermekek esetében

    A szokásos kezdő adag 5 mg. Kezelőorvosa emelheti az adagot annak érdekében, hogy a Rosuvastatin Sandoz filmtabletta megfelelő dózisát megtalálja. A Rosuvastatin Sandoz filmtabletta maximális napi adagja 20 mg. Az adagot naponta egyszer vegye be. A Rosuvastatin Sandoz 40 mg-os filmtablettát gyermekek esetében nem szabad alkalmazni.

    A filmtabletta bevétele

    Az egyes tablettákat egészben vízzel nyelje le.

    A Rosuvastatin Sandoz filmtablettát naponta egyszer vegye be. Bármelyik napszakban beveheti. Annak érdekében, hogy ne feledkezzen el róla, törekedjen arra, hogy a filmtablettát minden nap ugyanakkor vegye be

    A koleszterinszint rendszeres ellenőrzése

    Fontos, hogy a koleszterinszint rendszeres ellenőrzése érdekében járjon vissza kezelőorvosához és így biztosak legyenek benne, koleszterinszintje elérte a megfelelő szintet és azon is maradt.

    Kezelőorvosa a dózis emelése mellett is dönthet annak érdekében, hogy az Ön számára megfelelő adagban kapja a Rosuvastatin Sandoz filmtablettát.

    Ha az előírtnál több Rosuvastatin Sandoz filmtablettát vett be

    Szóljon kezelőorvosának vagy tanácsért keresse fel a legközelebbi kórházat!

    Ha kórházba megy, vagy valamilyen más betegség miatt kezelik, mondja meg az egészségi ellátást végző személyzetnek, hogy Rosuvastatin Sandoz filmtablettát szed!

    Ha elfelejtette bevenni a Rosuvastatin Sandoz filmtablettát

    Ne aggódjon, hanem a következő esedékes adagot vegye be a megfelelő időpontban! Ne vegyen be kétszeres adagot a kihagyott adag pótlására!

    Ha idő előtt abbahagyja a Rosuvastatin Sandoz filmtabletta szedését

    Szóljon kezelőorvosának, ha abba kívánja hagyni a Rosuvastatin Sandoz filmtabletta szedését. Koleszterinszintje ismét emelkedhet, ha a Rosuvastatin Sandoz filmtabletta szedését abbahagyja.

    4. LEHETSÉGES MELLÉKHATÁSOK

    Mint minden gyógyszer, így a Rosuvastatin Sandoz filmtabletta is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek.

    Fontos, hogy legyen tisztában vele, melyek lehetnek ezek a mellékhatások. A mellékhatások általában enyhék és rövid időn belül elmúlnak.

    A Rosuvastatin Sandoz filmtabletta szedését hagyja abba és azonnal kérjen orvosi segítséget, amennyiben az alábbi túlérzékenységi tünetek bármelyike jelentkezik Önnél:

    - légzési nehézség, ami az arc, az ajak, a nyelv és/vagy a torok bedagadásával vagy anélkül lép fel,

    - az arc, az ajak, a nyelv és/vagy a torok bedagadása, ami nyelési nehézséget okozhat,

    - súlyos bőrviszketés (bőrduzzanatokkal).

    Abban az esetben is hagyja abba a Rosuvastatin Sandoz filmtabletta szedését és szóljon azonnal kezelőorvosának, ha szokatlan izomfájdalmat érez, ami a vártnál tovább tart. Az izomtünetek gyakrabban fordulnak elő gyermekeknél és serdülőknél, mint a felnőtteknél. Egyéb sztatinokhoz hasonlóan nagyon kis számú betegnél kellemetlen, az izmokat érintő mellékhatások léptek fel, ezek ritkán a rabdomiolízisként ismert, potenciálisan életveszélyes izomkárosodássá váltak (aminek a jele az izomgörcs, a láz és a vöröses-barna színű vizelet).

    Gyakori lehetséges mellékhatások (ezek 100 beteg közül 1 - 10-et érinthetnek)

    - fejfájás,

    - szédülés,

    - székrekedés,

    - hányinger,

    - hasfájás,

    - izomfájdalom,

    - gyengeségérzés,

    - a vizeletben a fehérje mennyiségének az emelkedése (a vesefunkciós vizsgálat eredményei kórosak) - ez általában magától visszatér a normális szintre, anélkül, hogy a Rosuvastatin Sandoz 40 mg filmtabletta szedését abba kellene hagynia (csak a Rosuvastatin Sandoz 40 mg filmtablettára vonatkozik).

    - cukorbetegség, főleg azoknál a betegeknél, akiknek a vércukorszintje a "normális" tartomány felső részébe esik.

    Nem gyakori lehetséges mellékhatások (ezek 1000 felhasználó közül 1 - 10-et érinthetnek)

    - bőrkiütés, viszketés vagy egyéb bőrreakciók,

    - a vizeletben a fehérje mennyiségének az emelkedése (a veseműködésre vonatkozó vizsgálatok eredményei kórosak) - ez általában magától normalizálódik, anélkül, hogy a Rosuvastatin Sandoz filmtabletta szedését abba kellene hagynia (csak a Rosuvastatin Sandoz 5 mg, 10 mg és 20 mg filmtablettára vonatkozik).

    Ritka lehetséges mellékhatások (ezek 10 000 felhasználó közül 1 - 10-et érinthetnek)

    - súlyos túlérzékenységi reakció - olyan tünetek, mint az arc, az ajak, a nyelv és/vagy a torok bedagadása, nyelési és légzési nehézség, súlyos bőrvizsketés (bőrduzzanatokkal). Ha úgy gondolja, hogy túlérzékenységi reakció lépett fel Önnél, hagyja abba a Rosuvastatin Sandoz filmtabletta szedését és azonnal kérjen orvosi segítséget,

    - izomkárosodás felnőtteknél - elővigyázatosságból hagyja abba a Rosuvastatin Sandoz filmtabletta szedését és azonnal beszéljen kezelőorvosával, ha szokatlan, a vártnál tovább tartó izomfájdalom jelentkezik Önnél,

    - súlyos hasfájás (hasnyálmirigy-gyulladás)

    - májenzim-értékek emelkedése a vérben.

    Nagyon ritka lehetséges mellékhatások (ezek 10 000 felhasználó közül kevesebb, mint 1-et érinthetnek)

    - sárgaság (a bőr és a szemfehérje besárgulása),

    - májgyulladás (hepatitisz),

    - a vizeletben vér jelenléte,

    - a lábszárban és a karban futó idegek károsodása (például zsibbadás),

    - ízületi fájdalom,

    - emlékezetkiesés.

    Nem ismert gyakorisággal fellépő mellékhatások

    - hasmenés (híg széklet),

    - Stevens-Johnson szindróma (a bőr, száj, szem és nemi szervek súlyos, hólyagosodással járó betegsége),

    - köhögés,

    - légszomj,

    - ödéma (vizesedés),

    - alvászavarok, így álmatlanság és rémálmok,

    - nemi élet zavarai,

    - depresszió,

    - légzési problémák, így tartósan fennálló köhögés és/vagy légszomj vagy láz.

    Ha bármely mellékhatás zavaróvá válik, vagy ha a betegtájékoztatóban felsorolt mellékhatásokon kívül egyéb tünetet észlel, kérjük, értesítse orvosát vagy gyógyszerészét.

    5. HOGYAN KELL A Rosuvastatin Sandoz filmtablettát TÁROLNI?

    A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó!

    A dobozon, illetve a buborékcsomagoláson feltüntetett lejárati idő (Felh.:) után ne szedje a Rosuvastatin Sandoz filmtablettát. A lejárati idő a megadott hónap utolsó napjára vonatkozik.

    A nedvességtől való védelem érdekében az eredeti csomagolásban tárolandó.

    A HDPE tartályok első felnyitását követően a tárolási idő legfeljebb három hónap.

    A gyógyszereket nem szabad a szennyvízzel vagy a háztartási hulladékkal együtt megsemmisíteni. Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy szükségtelenné vált gyógyszereit miként semmisítse meg. Ezek az intézkedések elősegítik a környezet védelmét.

    6. TOVÁBBI INFORMÁCIÓK

    Mit tartalmaz a Rosuvastatin Sandoz filmtabletta

    - A készítmény hatóanyaga a rozuvasztatin.

    Rosuvastatin Sandoz 5 mg filmtabletta

    Filmtablettánként 5 mg rozuvasztatint tartalmaz (rozuvasztatin-kalcium formájában).

    Rosuvastatin Sandoz 10 mg filmtabletta

    Filmtablettánként 10 mg rozuvasztatint tartalmaz (rozuvasztatin-kalcium formájában).

    Rosuvastatin Sandoz 20 mg filmtabletta

    Filmtablettánként 20 mg rozuvasztatint tartalmaz (rozuvasztatin-kalcium formájában).

    Rosuvastatin Sandoz 40 mg filmtabletta

    Filmtablettánként 40 mg rozuvasztatint tartalmaz (rozuvasztatin-kalcium formájában).

    Egyéb összetevők:

    Tablettamag: vízmentes laktóz, vízmentes kolloid szilícium-dioxid, mikrokristályos cellulóz és kolloid szilícium-dioxid, szárított kukoricakeményítő, talkum, nátrium-sztearil-fumarát.

    Filmbevonat: hipromellóz, mannit E421, makrogol 6000, talkum, titán-dioxid E 171, sárga vas-oxid E 172, vörös vas-oxid E 172

    Milyen a Rosuvastatin Sandoz filmtabletta külleme és mit tartalmaz a csomagolás

    Filmtabletta.

    Rosuvastatin Sandoz 5 mg filmtabletta:

    Világosbarna, kerek filmtabletta, egyik oldalán "RSV 5" jelzéssel.

    Rosuvastatin Sandoz 10 mg filmtabletta:

    Barna, kerek filmtabletta, egyik oldalán "RSV 10" jelzéssel.

    Rosuvastatin Sandoz 20 mg filmtabletta:

    Barna, kerek filmtabletta, egyik oldalán "RSV 20" jelzéssel.

    Rosuvastatin Sandoz 40 mg filmtabletta:

    Barna, kerek filmtabletta, egyik oldalán "RSV 40" jelzéssel.

    A Rosuvastatin Sandoz 5/10/20/40 mg filmtabletta az alábbi kiszerelésekben kapható:

    OPA/Al-PVC/Al buborékcsomagolásban és dobozban: 7, 10, 14, 15, 20, 28, 30, 42, 50, 56, 60, 84, 98 és 100 db. filmtabletta

    PP kupakkal és szilikagél nedvesség megkötővel ellátott HDPE tartályban és dobozban: 30 és 100 db filmtabletta.

    Nem feltétlenül mindegyik kiszerelés kerül kereskedelmi forgalomba.


    További gyógyszerek rosuvastatin hatóanyaggal

    További gyógyszerek a(z) Koleszterincsökkentők kategóriában