RAGWIZAX 12 SQ Amb belsőleges liofilizátum adatlap

1. Milyen típusú gyógyszer a Ragwizax és milyen betegségek esetén alkalmazható?

A Ragwizax parlagfűpollen allergénkivonatát tartalmazza. Belsőleges liofilizátumként kerül forgalomba, ami hasonlít a tablettához, de sokkal puhább; a nyelv alá kell helyezni, onnan szívódik fel a szervezetbe.

A Ragwizax a parlagfűpollen által okozott allergiás rinitisz (az orrnyálkahártya gyulladása) és/vagy a parlagfűpollen által okozott kötőhártya-gyulladás (a szem gyulladásos megbetegedése) kezelésére javallott felnőtteknél. A Ragwizax növeli az immunrendszer parlagfűpollennel szembeni toleranciáját (szervezetének az ellenálló-képességét).

Kezelőorvosa ellenőrizni fogja allergiás tüneteit, bőrtesztet végez és/vagy vérmintát vesz, hogy eldöntse, hogy a Ragwizax-kezelés alkalmazható e Önnél.

A Ragwizax első adagját orvosi felügyelet mellett kell bevenni. Az első adag bevétele után legalább fél óráig orvosi megfigyelés alatt kell maradnia. Ez egy szükséges óvintézkedés az Ön gyógyszerrel szembeni érzékenységének ellenőrzésére, továbbá arra is lehetőséget nyújt, hogy megbeszélje kezelőorvosával az Önt érintő lehetséges mellékhatásokat.

A Ragwizax ot olyan orvosok írhatják fel, akik az allergiás betegségek kezelésében megfelelő tapasztalattal rendelkeznek.

GYÓGYSZERINFÓK

Gyártó: Alk-Abelló A/S

Hatóanyag: Ambrosia artemisifolia

Normatív TB támogatás:

Kiadhatóság: Orvosi vényhez kötött

Megnézem a teljes betegtájékoztatót

2.Tudnivalók a Ragwizax szedése előtt

Ne szedje a Ragwizax ot, ha:

  • allergiás a gyógyszer (6. pontban felsorolt) valamelyik segédanyagára (egyéb összetevőjére).
  • tüdőfunkciója gyenge (kezelőorvosa értékelése szerint).
  • az előző három hónapban asztmája jelentősen rosszabbodott (kezelőorvosa értékelése szerint).

Ön asztmás, és az első Ragwizax-adag bevételének idején légúti fertőzésben is szenved, (mint megfázás, torokfájás vagy tüdőgyulladás). Kezelőorvosa el fogja halasztani a kezelés megkezdését az Ön gyógyulásáig.

Ön az immunrendszert érintő betegségben szenved, az immunrendszert elnyomó gyógyszert szed, vagy daganatos betegségben szenved.

nemrég foghúzáson, vagy egyéb szájsebészeti beavatkozáson esett át, szájfekélye vagy szájüregi fertőzése van. Kezelőorvosa javasolhatja a kezelés megkezdésének elhalasztását, vagy annak szüneteltetését, ameddig az Ön szájürege teljesen meg nem gyógyul.

Figyelmeztetések és óvintézkedések

Megnézem a teljes betegtájékoztatót

További gyógyszerek Ambrosia artemisifolia hatóanyaggal

ÚJ KERESÉS

Hol keres

Vénykötelesség