KETILEPT 100 mg filmtabletta (30x (buborékcsomagolásban)) adatlap

1. Milyen típusú gyógyszer a Ketilept filmtabletta és milyen betegségek esetén alkalmazható?

Az Önnek felírt gyógyszert Ketilept-nek hívják, hatóanyaga a kvetiapin nevű vegyület. A Ketilept a gyógyszerek azon csoportjába tartozik, amelyet antipszichotikumoknak neveznek. Ezek a gyógyszerek enyhítik bizonyos mentális megbetegedések tüneteit, mint: hallucinációkat (pl. megmagyarázhatatlan hangok), különös és félelmetes gondolatokat, magatartás-változásokat, egyedüllét-érzést, zavartságot.

A Ketilept azon betegek kezelésére is alkalmas, akik kedélybetegségük következtében túlzottan felfokozott, izgatott állapotban vannak. Az ilyen betegek úgy érezhetik, hogy a megszokottnál kevesebb alvásra van szükségük, nagyon beszédesek és szokatlanul ingerlékenyek.

Alkalmazható továbbá olyan betegeknél, akik depressziós hangulatban vannak, erőtlennek érzik magukat, bűntudatuk van, étvágytalanságtól vagy álmatlanságtól szenvednek.

Kezelőorvosa javaslatára folytassa a Ketilept kezelést akkor is, ha tünetei enyhülnek, hogy megelőzze azok újbóli kialakulását.

Hasznos lehet, ha egy rokonának vagy közeli barátjának beszámol arról, hogy ezektől a tünetektől szenved és megkéri, hogy olvassák el ezt a betegtájékoztatót. Megkérheti őket, hogy közöljék Önnel, ha úgy gondolják, hogy tünetei súlyosbodtak, vagy ha az Ön magatartásában bekövetkező változások aggasztóak.

GYÓGYSZERINFÓK

Gyártó: EGIS

Hatóanyag: quetiapine

Normatív TB támogatás: nem támogatott

Közgyógyellátásra adható: nem

EÜ támogatásra adható: nem

EÜ 100% támogatásra adható: nem

Kiadhatóság: nincs adat

Megnézem a teljes betegtájékoztatót

2. tudnivalók a Ketilept szedése előtt

Ne alkalmazza a Ketilept-et

- ha allergiás a kvetiapinra vagy a gyógyszer (6. pontban felsorolt) egyéb összetevőjére.

- ha úgynevezett HIV-proteáz gátlókat, azol típusú gombaellenes szereket, eritromicint, klaritromicint (antibiotikumok) vagy nefazodont (antidepresszáns) szed jelenleg vagy kapott a közelmúltban.

Figyelmeztetések és óvintézkedések

Az Ketilept szedése előtt beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével:Megnézem a teljes betegtájékoztatót

Címkék: KETILEPT, Skizofrénia, Idegesség, Nyugtató

További gyógyszerek quetiapine hatóanyaggal

További gyógyszerek a(z) Antipszichotikumok kategóriában

ÚJ KERESÉS