FEIBA NF 50 Egység/ml por és oldószer oldatos injekcióhoz adatlap

1. Milyen típusú gyógyszer a Feiba NF és milyen betegségek esetén alkalmazható?

A Feiba NF egy emberi plazmából előállított készítmény, amely elősegíti a véralvadást, amikor egyes véralvadási faktorok ellen termelt ellenanyagok gátolják a saját vagy beadott faktor aktivitását.

A Feiba NF-et vérzés kezelésére vagy megelőzésére alkalmazzák VIII. faktor elleni ellenanyaggal rendelkező A típusú hemofíliás (vérzékeny) betegeknél.

A Feiba NF-et vérzés kezelésére vagy megelőzésére alkalmazzák IX. faktor elleni ellenanyaggal rendelkező B típusú hemofíliás betegeknél.

Továbbá a Feiba NF-et vérzés kezelésére vagy megelőzésére alkalmazzák olyan nem hemofíliás betegeknél, akiknél a VIII., XI. és XII. faktorok ellen ellenanyag (inhibitor) fejlődött ki.

A Feiba NF-et egyedi esetekben, olyan betegek kezelésére is használták, akiknél szerzett (nem veleszületett) X. és XIII. alvadási faktor elleni ellenanyag volt a szervezetükben.

GYÓGYSZERINFÓK

Gyártó: Baxalta Innovations GmbH

Hatóanyag: Factor VIII inhibitor bypassing activity

Normatív TB támogatás:

Kiadhatóság: Orvosi vényhez kötött

Megnézem a teljes betegtájékoztatót

A Feiba NF-et alkalmazzák VIII. faktorkoncentrátummal kombinációban is hosszú távú kezelésre, amellyel a VIII. faktor elleni ellenanyag teljesen és véglegesen eltávolítható a vérplazmából, majd ezt követően az ellenanyagmentes betegekhez hasonló módon, rendszeresen adható VIII. faktorkoncentrátum.

2. Tudnivalók a Feiba NF alkalmazása előtt

Kérjük, értesítse kezelőorvosát, amennyiben valamire allergiás.

Kérjük, értesítse kezelőorvosát, amennyiben alacsony nátriumtartalmú diétán van.

Ne alkalmazza a Feiba NF-et

  • A következő körülmények között csak abban az esetben adható Feiba NF, ha – pl. rendkívül magas ellenanyagszint, életet veszélyeztető vérzés vagy vérzés veszélye (sérülés vagy műtét utáni vérzés) miatt – a megfelelő alvadási faktorkoncentrátum adása minden bizonnyal hatástalan lesz:
  • ha allergiás (túlérzékeny) a VIII. koagulációs faktor ellenanyagot megkerülő aktivitású faktorkomplexre vagy a Feiba NF egyéb összetevőjére.
  • ha disszeminált intravaszkuláris koagulációja van (DIC, konszumpciós koagulopátia, egy életet veszélyeztető állapot a nagymértékű véralvadás miatt kifejezett alvadással a vérereken belül. Ez a véralvadási faktorok teljes felhasználódásához vezet.). 
  • májkárosodás laboratóriumi és/vagy klinikai tünetei észlelhető; a májműködés beszűkülése esetén az aktivált alvadási faktorok lassú eliminációja miatt fokozott a DIC kialakulásának kockázata.
  • szívkoszorúér (koronária) betegség, heveny trombózis és/vagy embólia esetén kizárólag életveszélyes vérzések elhárítása érdekében javallt a Feiba NF alkalmazása.

Figyelmeztetések és óvintézkedések

Megnézem a teljes betegtájékoztatót

További gyógyszerek Factor VIII inhibitor bypassing activity hatóanyaggal

ÚJ KERESÉS

Hol keres

Vénykötelesség