ARANKA 3 mg/0,03 mg filmtabletta adatlap

1. Milyen típusú gyógyszer az Aranka filmtabletta és milyen esetekben alkalmazható?

Az Aranka egy fogamzásgátló tabletta, és a terhesség megelőzésére szolgál.

Mindegyik tabletta kis mennyiséget tartalmaz két különböző női hormonból, nevezetesen a drospirenonból és az etinilösztradiolból.

A két hormont tartalmazó fogamzásgátló tablettákat „kombinált” fogamzásgátló tablettáknak hívják.

2. Tudnivalók az Aranka filmtabletta alkalmazása előtt

Általános megjegyzések

GYÓGYSZERINFÓK

Gyártó: Richter Gedeon Nyrt.

Hatóanyag: drospirenone
ethinylestradiol

Normatív TB támogatás:

Kiadhatóság: Orvosi vényhez kötött

Megnézem a teljes betegtájékoztatót

Az Aranka filmtabletta alkalmazásának megkezdése előtt olvassa el a 2. pontban található, vérrögökkel kapcsolatos információt. Különösen fontos elolvasnia a vérrögök képződésére utaló tüneteket (lásd 2. pont, „Vérrögök”).

Az Aranka filmtabletta szedése előtt kezelőorvosa a személyes kórelőzményére és közeli rokonai betegségére vonatkozó kérdéseket fog feltenni. Orvosa megméri a vérnyomását, és egészségi állapotától függően további vizsgálatokat is végezhet.

Ebben a tájékoztatóban bemutatunk néhány olyan esetet, amikor abba kell hagynia az Aranka filmtabletta szedését, vagy amikor a tabletta megbízhatósága csökkenhet. Ilyenkor vagy nem szabad nemi életet élnie, vagy kiegészítő, nem hormonális fogamzásgátló módszert kell használnia, mint például óvszert vagy más védekezési módszert. Ne alkalmazza a naptármódszert vagy a hőmérsékletmérés módszerét. Ezek a módszerek megbízhatatlanok lehetnek, mivel az Aranka filmtabletta szedése módosítja a menstruációs ciklus idején szokásos változásokat a hőmérséklet és a méhnyakváladék összetétele tekintetében.

Az Aranka filmtabletta, más fogamzásgátlókhoz hasonlóan, nem véd sem a HIV fertőzés (AIDS), sem egyéb, nemi úton terjedő betegség ellen!

Ne alkalmazza az Aranka filmtablettát

Nem szabad szednie az Aranka filmtablettát, ha az alább felsorolt állapotok valamelyike fennáll Önnél. Tájékoztassa a kezelőorvosát, ha az alábbi állapotok bármelyike fennáll Önnél. Kezelőorvosa megbeszéli Önnel, hogy melyik születésszabályozó módszer lenne megfelelőbb az Ön számára.

Megnézem a teljes betegtájékoztatót

További gyógyszerek drospirenone;ethinylestradiol hatóanyaggal

További gyógyszerek a(z) Fogamzásgátlók kategóriában

ÚJ KERESÉS

Hol keres

Vénykötelesség