ALTFORALLE 3 mg/0,02 mg filmtabletta adatlap

1. Milyen típusú gyógyszer az Altforalle és mire alkalmazható?

Az Altforalle egy fogamzásgátló tabletta, amely a terhesség megelőzésére szolgál.

Minden aktív, rózsaszín tabletta (21 darab) kétféle női nemi hormont tartalmaz kis mennyiségben: drospirenont és etinilösztradiolt.

A 7 darab placebónak nevezett fehér színű tabletta nem tartalmaz hatóanyagokat.

A kétféle hormont tartalmazó fogamzásgátlókat „kombinált” fogamzásgátlóknak nevezik.

2. Tudnivalók az Altforalle szedése előtt

Általános tudnivalók:

GYÓGYSZERINFÓK

Gyártó: Egis Gyógyszergyár Zrt.

Hatóanyag: drospirenone
ethinylestradiol

Normatív TB támogatás:

Kiadhatóság: Orvosi vényhez kötött

Megnézem a teljes betegtájékoztatót

Az Altforalle alkalmazásának megkezdése előtt olvassa el a 2. pontban található, vérrögökkel kapcsolatos információt. Különösen fontos elolvasnia a vérrögök képződésre utaló tüneteket – lásd 2. pont, „Vérrögök”).

Az Altforalle szedése előtt kezelőorvosa az Ön személyes, illetve közeli rokonai egészségi állapotára és korábbi betegségeire vonatkozó kérdéseket fog feltenni. A kezelőorvos megméri a vérnyomását, és az Ön egyedi állapotától függően további vizsgálatokat is végezhet.

Ebben a tájékoztatóban több olyan eset kerül említésre, amikor abba kell hagyja az Altforalle szedését, vagy amikor csökkenhet az Altforalle megbízhatósága. Ilyenkor tartózkodni kell a nemi élettől, vagy egyéb kiegészítő, nem hormonális fogamzásgátló módszert kell alkalmazniuk, például óvszert vagy egyéb barrierelvű módszert kell, hogy használjanak. Ne hagyatkozzon a naptármódszerre, sem az ébredési testhőmérséklet mérésén alapuló módszerre. Ezek a módszerek megbízhatatlanok, mivel az Altforalle módosíthatja a testhőmérséklet havi ingadozását, illetve a méhnyaknyák összetételének ciklusos változásait.

Az Altforalle a többi hormonális fogamzásgátlóhoz hasonlóan nem nyújt védelmet a HIV-fertőzéssel (AIDS), és a többi, nemi úton terjedő betegséggel szemben. 

Ne szedje az Altforalle filmtablettát

Megnézem a teljes betegtájékoztatót

További gyógyszerek drospirenone;ethinylestradiol hatóanyaggal

További gyógyszerek a(z) Fogamzásgátlók kategóriában

ÚJ KERESÉS

Hol keres

Vénykötelesség