ADDAVEN koncentrátum oldatos infúzióhoz adatlap

1. Milyen típusú gyógyszer az Addaven és milyen betegségek esetén alkalmazható?

Az Addaven egy nyomelemeket tartalmazó gyógyszer. A nyomelemek az Ön testének rendes működéséhez szükséges vegyi anyagok nagyon kis mennyiségei. Az Addavent vénába adott cseppinfúzióban (intravénásan) alkalmazzák olyan esetekben, amikor Ön nem tud rendesen enni. Ezt a gyógyszert általában a kiegyensúlyozott intravénás táplálás részeként, fehérjékkel, zsírral, szénhidrátokkal, sókkal és vitaminokkal együtt alkalmazzák.

2. Tudnivalók az Addaven alkalmazása előtt

Ne alkalmazza az Addavent :

  • ha allergiás a hatóanyagokra vagy a gyógyszer (6. pontban felsorolt) egyéb összetevőjére. Ha bőrkiütés vagy allergiás reakciók lépnek fel Önnél (mint pl. viszketés, az ajak vagy az arc duzzanata vagy légszomj), azonnal értesítse kezelőorvosát.
  • ha epekiválasztása blokkolva van;
  • ha örökletes betegsége van, amely miatt a réz felhalmozódik a testében (Wilson betegség) vagy vas felhalmozódása a szervezetben (hemokromatózis).
  • Az Addaven 15 kg alatti testtömegű gyermekeknek nem adható.

Figyelmeztetések és óvintézkedések

Beszéljen kezelőorvosával, ha problémái vannak a máj- és/vagy veseműködésével.

Kezelőorvosa rendszeres vérvizsgálatot írhat elő, az Ön állapotának ellenőrzésére. Ha az Addaven infúzió mellett szájon át vasat szed, kezelőorvosa ellenőrizni fogja, hogy a vas nem halmozódik-e fel az Ön testében.

GYÓGYSZERINFÓK

Gyártó: Fresenius Kabi AB, Uppsala

Hatóanyag: chelated minerals

Normatív TB támogatás:

Kiadhatóság: Orvosi vényhez kötött

Megnézem a teljes betegtájékoztatót

A cseppinfúzióban alkalmazott vas és jód ritka esetben allergiás reakciókat okozhat. Ha az Addaven alkalmazása közben allergiás reakció lép fel Önnél, tájékoztassa kezelőorvosát vagy a gondozását végző egészségügyi szakembert.

Egyéb gyógyszerek és az Addaven

Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben szedett, valamint szedni tervezett egyéb gyógyszereiről.

Terhesség és szoptatás

Terhes és szoptató nők alkalmazhatják az Addavent.

Megnézem a teljes betegtájékoztatót

További gyógyszerek chelated minerals hatóanyaggal

ÚJ KERESÉS

Hol keres

Vénykötelesség