ABACAVIR/LAMIVUDINE TEVA 600 mg/300 mg filmtabletta adatlap

1. Milyen típusú gyógyszer az Abacavir/Lamivudine Teva és milyen betegségek esetén alkalmazható?

Az Abacavir/Lamivudine Teva-t a HIV (humán immunhiány vírus) által okozott fertőzés kezelésére alkalmazható felnőtteknél, serdülőknél és legalább 25 kg testtömegű gyermekeknél.

Az Abacavir/Lamivudine Teva két olyan hatóanyagot tartalmaz, amelyeket a HIV-fertőzés kezelésére lehet alkalmazni: abakavirt és lamivudint. Ezek az antiretrovirális (retrovírus-ellenes) gyógyszerek azon csoportjába tartoznak, amelyeket nukleozid-analóg reverz transzkriptáz gátló szereknek (NRTI-k) neveznek.

Az Abacavir/Lamivudine Teva nem gyógyítja meg teljesen a HIV-fertőzést: csökkenti, és alacsony szinten tartja a vírusmennyiséget az Ön szervezetében. Ezen kívül növeli a CD4 sejtszámot a vérében. A CD4 sejtek olyan fehérvérsejtek, amelyek fontos szerepet játszanak abban, hogy segítsék az Ön szervezetét a fertőzések leküzdésében.

Az Abacavir/Lamivudine Teva-kezelésre nem mindenki reagál egyformán. Az Ön kezelőorvosa figyelemmel fogja kísérni a kezelés eredményességét.

2. Tudnivalók az Abacavir/Lamivudine Teva szedése előtt

Ne szedje az Abacavir/Lamivudine Teva-t:

GYÓGYSZERINFÓK

Gyártó: TEVA

Hatóanyag: abacavir
lamivudine

Normatív TB támogatás:

Kiadhatóság: Orvosi vényhez kötött

Megnézem a teljes betegtájékoztatót

  • ha allergiás az abakavirra (vagy más gyógyszerre, amelyik abakavirt tartalmaz), lamivudinra vagy a gyógyszer (6. pontban felsorolt) egyéb összetevőjére.

Figyelmesen olvasson el minden információt a túlérzékenységi reakciókról a 4. pontban.

Beszélje meg kezelőorvosával, ha úgy gondolja, ez érvényes Önre. Ne szedjen Abacavir/Lamivudine Teva-t!

Figyelmeztetések és óvintézkedések

Egyes betegeknél, akik HIV-betegségükre Abacavir/Lamivudine Teva-t szednek, vagy más kombinált HIV-kezelést kapnak, fokozott a súlyos mellékhatások kockázata. Önnek tudnia kell a fokozott kockázatokról:

  • ha Ön közepesen súlyos vagy súlyos májbetegségben szenved, 
  • ha valaha májbetegségben szenvedett, beleértve a hepatitisz B-t és a hepatitisz C-t is (ha hepatitisz B-fertőzése van, ne hagyja abba az Abacavir/Lamivudine Teva szedését, amíg a kezelőorvosa nem tanácsolja, mivel a hepatitisze kiújulhat),
  • ha kifejezetten túlsúlyos (főleg akkor, ha Ön nő),
  • ha veseproblémája van.

Az Abacavir/Lamivudine Teva alkalmazása előtt beszéljen kezelőorvosával, ha a fentiek bármelyike érvényes Önre. A gyógyszer szedése alatt soron kívüli ellenőrző vizsgálatokra lehet szüksége, beleértve a vérvizsgálatokat is. További információkért lásd a 4. pontot.Megnézem a teljes betegtájékoztatót

Címkék: HIV

További gyógyszerek abacavir;lamivudine hatóanyaggal

ÚJ KERESÉS