Zaklatás téma

A gyermekkori zaklatás megélése életre szóló lelki sérülés

WEBBeteg - Balogh Mária, újságíró - 2021-04-09 11:03
Hazánkban közel hat esztendeje hirdették ki a gyermekek szexuális kizsákmányolása és zaklatása elleni védelemről szóló Lanzarote-i Egyezményt. Gyermekprostitúciónak számít az Egyezmény szerint, ha a 18 év alatti kiskorúnak vagy fiatalkorúnak a kikényszerített szexuális tevékenységért fizetségként pénzt, javadalmazást vagy bármilyen más juttatást ad a zaklató, vagy azt harmadik fél segítségével közvetítik.

Orvosunkkal az internetes zaklatásról

Semmelweis Egyetem - Kovács Szabina, orvostanhallgató - 2019-04-16 13:03
Cyberbullyingnak nevezi az angol szakirodalom azt a napjainkban elterjedt jelenséget, amikor valakit telefonon vagy interneten keresztül megfélemlítenek, zaklatnak vagy bántalmaznak.

Pedofília és gyermekbántalmazás - Mit lehet tenni?

WEBBeteg - Dr. Dinya Zoltán, pszichiáter - 2017-08-20 20:11
A pedofília görög eredetű kifejezés, a "gyermek" és a "szeretet" szavakból tevődik össze. Az elsőre ártalmatlannak hangzó megnevezés mögött azonban súlyos szexuális aberráció húzódik meg, a serdülőkort el nem ért gyermekek iránti szexuális jellegű vonzalmat takarja.
Kihez fordulhatunk? Egy lakótársunk zaklatja a lakókat szóban, néha már tettlegesen. Jeleztük a háziorvosnak, a rendőrségnek, az illető orvosának is. Úgy tűnik nem tehetünk semmit. A gyógyszereit sem szedi. - Válogatás a WEBBeteg orvos válaszol rovatának kérdéseiből.

Milyen szándékból háborgatnak valakit?

Orvos valaszol - Dr. Pálvölgyi Rita - 2015-09-12 20:06
Üdvözlöm! Azokról az emberekről szeretnék kérdezni akik mások háborgatásával, zaklatásával, megfigyelésével foglalkoznak nap mint nap. Több éve háborgatnak, ami telefon hívásokban nyilvánult meg. Erről már leszoktak. volt amikor a postaládalakatot