Viselkedési probléma téma

A szenzoros integrációs zavar kezelésének és a készségek fejlesztésének a lehetőségei

WEBBeteg - Dr. Szabó Zsuzsanna, háziorvos, pszichoterapeuta szakorvos
2022-09-23 09:33

A fejlesztési szempontok közül az egyik legfontosabb, hogy a szenzoros integrációs zavar nem kapcsolódik szorosan semmilyen más fejlődési problémához, bár lehet autizmus spektrum zavar részjelensége is. Sok, érintett gyermeket nevelő család nehezen kap segítséget. Ennek az az oka, hogy az érzékszervi feldolgozás zavara jelenleg nem elismert orvosi diagnózis.

Szenzoros integrációs zavar - Fokozottan érzékeny gyerekek

WEBBeteg - Dr. Szabó Zsuzsanna, háziorvos, pszichoterapeuta szakorvos
2022-09-20 13:03

A szenzoros integrációs zavar vagy más néven érzékszervi feldolgozási zavar vagy szenzoros integrációs diszfunkció - köznyelvben „szenzorosság” - egy olyan neurológiai állapot, amelyben az agynak nehézségei vannak az érzékszerveken keresztül érkező információk fogadásában és lereagálásában.

Kezelhetetlen a gyermekem - Az orvos válaszol

WEBBeteg
2011-09-22 10:37

Harmadik gyermekem minősíthetetlenül viselkedik, ha velem van. Ordít, nem fogad szót, össze-vissza rohangál. A szülés után korán vissza kellett mennem dolgozni, így a kicsire többnyire dadus vigyáz. Már ott tartok, hogy gyomorgörcsöm van, ha ki kell mennem vele az utcára. – Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.

A gyermekkori agresszió és ami mögötte van

WEBBeteg - Cs. K. fordító
2010-09-19 12:11

A gyermek erőszakos, agresszív viselkedését minden életkorban komolyan kell venni. Csak Magyarországon az elmúlt három évben több mint 15 százalékkal nőtt az ilyen esetek száma.

A fenekelés következményei

MTI
2010-04-16 09:13

Figyelembe véve egyéb tényezőket is, amelyek befolyásolhatják egy gyerek agresszivitását ötéves korára - például a szülői elhanyagolás, az anya depressziója és stressze, a már totyogóként jelentkező agresszív jellegű viselkedés -, a kutatók úgy találták, hogy az anyai agresszivitás gyerekkori agresszivitást kelt.

A rossz magaviseletű iskolás lelki beteg felnőtt lehet

Független Hírügynökség
2009-01-09 12:55

A rossz gyerekek később felnőttként is problémásak: rossz munkához jutnak csak, és előbb lesznek lelki betegek is, derül ki egy 40 éven át végzett kutatásból, amelyről pénteken jelent meg beszámoló.

kisgyermekkori agresszivitás

Orvos valaszol - Dr. Diószegi Judit, pszichiáter
2010-06-01 07:41

  Tisztelt Doktor úr / Nő! Azzal a problémával fordulok Önhöz, hogy kislányom 1, 5 éves, és gyakran, legtöbbször ha dühös, akkor odacsapkod nekünk felnőtteknek, nekem is, aztán csípked, hajamat húzza, karmol stb. Szeretném megkérdezni, hogy

Problémás gyermek

Orvos valaszol - Dr. Fáklya Mónika
2010-04-02 15:26

Tisztelt doktornő! A húgom most lesz 2 éves, és nekem az a gyanúm, hogy esetleg idegrendszeri problémái lehetnek. Sajnos nagyon sok esetben előfordul, hogy mérgében (pl, ha akarata ellenére elhozzuk a játszótérről) , elkezd hisztizni. Mérgében a h

Furcsa viselkedes

Orvos valaszol - Dr. Lajtos Melinda
2009-12-14 13:40

Apamnak 1 eve volt szivinfartusa, azutan kb fel evig nagyon elvezte az eletet, de mostanaban szokatlanul mogorva, es minden egyes hibaer (MEg a legkissebekert is) akar 1-2 honapra is bezar, valami ötlet?