• Világjárvány téma

    Népszava
    A listát rendszeres időközönként felülvizsgálja a WHO, és a nemzetközi epidemiológiai adatok alapján frissíti - olvasható a Népszava oldalán.
    Debreceni Egyetem
    Világjárvány a diabétesz: minden huszadik másodpercben amputálnak valahol a világban egy végtagot a betegség következtében.
    MTI
    A depresszió 2020-ra a második leggyakoribb munkaképesség-csökkenést okozó betegség lesz világviszonylatban a WHO előrejelzése szerint; Magyarországon havi szinten kétszázezer ember szenved depressziós tünetektől.
    MTI
    A járvány kettős képet mutat a világban: bizonyítékok vannak arra nézve, hogy csökkenőben van sok országban, de más helyeken még új gócpontok alakulnak ki.
    WEBBeteg - Nyerges Szilvia, újságíró
    Már jóval az ezredforduló előtt megjósolták egy esetleges világjárvány kialakulásának lehetőségét. A WHO szinte havonta figyelmeztette az embereket egy világméretű járvány veszélyének lehetőségéről.
    Független Hírügynökség
    A China Daily című angol nyelvű kínai napilap és a népszerű sohu.com vizsgálata szerint a 2 ezer megkérdezett 54 százaléka nem kér oltást.
    Független Hírügynökség
    Az influenza-világjárvány második hulláma néhány hét múlva megérkezik - jelentette ki szerdán az ECDC európai járványügyi intézet egyik vezetője.
    Független Hírügynökség
    Huszonnégyre emelkedett a romániai újinfluenza-fertőzések száma. Az Egészségügyi Minisztérium szombati bejelentése szerint egy 15 éves, június 25-én Kanadából Romániába érkezett lány szervezetében mutatták ki a H1N1 vírust.
    Független Hírügynökség/MTI
    Csaknem 30 ezer (29.669) fertőzést okozott már 74 országban az új H1N1-es influenza. A betegség 145 esetben végződött halállal - áll az Egészségügyi Világszervezet pénteki összesítésében.
    Független Hírügynökség
    Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) csütörtökön világjárványnak minősítette az új H1N1-es influenzavírus terjedését, jelentette be a svéd kormány.
    A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!