Téma: Világjárvány

Honnan érkezhet a koronavírus utódja?

Magyar Tudományos Akadémia - 2021.11.17. 07:22
Milyen újabb kórokozók várakoznak a holnap kivágandó esőerdők mélyén vagy a trópusi állatpiacok zsúfolt zugaiban? És mit tehetünk annak elkerülésére, hogy a koronavírus után egy újabb, gyorsan terjedő jövevénnyel...

Közellenséggé vált a cukorbetegség

Debreceni Egyetem - 2016.04.30. 03:55
Világjárvány a diabétesz: minden huszadik másodpercben amputálnak valahol a világban egy végtagot a betegség következtében.
Nem valószínű, hogy Európában újabb pandémiás hullámmal jelentkezik a H1N1-vírus, ám helyi járványokat okozhat - közölték hétfőn az Európai Járványügyi Központ (ECDC) illetékesei.

H1N1 - Új gócpontok a világban

MTI - 2010.02.24. 23:55
A járvány kettős képet mutat a világban: bizonyítékok vannak arra nézve, hogy csökkenőben van sok országban, de más helyeken még új gócpontok alakulnak ki.
Az Európa Unió képviselői azon vitatkoztak szerdán, hogy jogos volt-e világjárványnak minősíteni a H1N1 vírus okozta megbetegedéseket - írja a Világgazdaság.

"Megjósolták" a világjárványt

WEBBeteg - Nyerges Szilvia, újságíró - 2009.12.14. 11:04
Már jóval az ezredforduló előtt megjósolták egy esetleges világjárvány kialakulásának lehetőségét. A WHO szinte havonta figyelmeztette az embereket egy világméretű járvány veszélyének lehetőségéről.
Dél-Koreai kutatók bejelentették, hogy valószínűleg a világon elsőként előállították a Mexikóból eredő új típusú influenzavírus elleni oltást, amely révén megfékezhető a kór világméretű elterjedése.

Újraéledt a járvány?

WEBBeteg összeállítás - 2009.05.15. 17:37
Az új H1N1-es influenzavírus annyira fertőzőképes, hogy valószínűleg újabb területeken is elterjed a világon, közölte pénteken az Egészségügyi Világszervezet (WHO).

Ne védekezz! - javasolja két járványkutató

Független Hírügynökség - 2009.05.07. 14:19
Lehet, hogy nem kellene minden áron védekezni a mostani új influenza ellen, mert ezzel rontjuk az esélyünket a következő, veszélyesebb fertőzéshullámmal szemben - ezt állítja két amerikai kutató, akik az 1918-19-es...
Az országos tisztifőorvos szerint Magyarországon egyelőre nincs ok aggodalomra a sertésinfluenza miatt. Az új vírustörzs azonban emberről emberre terjed, ezért nem árt óvatosnak lenni. Mexikóban közben tovább nőtt a...

Hogyan terjed a sertésinfluenza az emberben?

WEBBeteg - Cs. K., fordító - 2009.04.27. 14:03
A világ figyelme a napokban egy újfajta megbetegedés, a Mexikóban már 103 halálos áldozatot követelő sertésinfluenza felé fordul. A megbetegedést a H1N1 vírus okozza, mely a madárinfluenza, sertésinfluenza és emberi...

Sertésinfluenza: veszélyesebb, mint a madárinfluenza?

Független Hírügynökség - 2009.04.27. 13:40
A sertésinfluenza-járvány kitörése sokkal nagyobb veszélyt jelent, mint a madárinfluenza, mert könnyen terjed emberről emberre - jelentette ki hétfőn egy ausztrál szakértő.

Világjárvány - pánikkeltés vagy jogos félelem?

WEBBeteg - Dr. Gócs Viktor, infektológus - 2009.01.14. 05:10
Mostanában elég sokat cikkeztek egy világméretű mutáns influenzajárvány kitöréséről, ami hónapokon/heteken belül lecsap a világra. Vajon nem csak szenzációhajhász pánikkeltésről van szó? Válogatás a WEBBeteg Orvos...