Világjárvány téma

X-kór - Frissült a világjárványt okozó betegségek listája

Népszava

A listát rendszeres időközönként felülvizsgálja a WHO, és a nemzetközi epidemiológiai adatok alapján frissíti - olvasható a Népszava oldalán.

Közellenséggé vált a cukorbetegség

Debreceni Egyetem

Világjárvány a diabétesz: minden huszadik másodpercben amputálnak valahol a világban egy végtagot a betegség következtében.

Világjárvány lett a depresszió, Magyarországon is sok a beteg

MTI

A depresszió 2020-ra a második leggyakoribb munkaképesség-csökkenést okozó betegség lesz világviszonylatban a WHO előrejelzése szerint; Magyarországon havi szinten kétszázezer ember szenved depressziós tünetektől.

H1N1 - Új gócpontok a világban

MTI

A járvány kettős képet mutat a világban: bizonyítékok vannak arra nézve, hogy csökkenőben van sok országban, de más helyeken még új gócpontok alakulnak ki.

"Megjósolták" a világjárványt

WEBBeteg - Nyerges Szilvia, újságíró

Már jóval az ezredforduló előtt megjósolták egy esetleges világjárvány kialakulásának lehetőségét. A WHO szinte havonta figyelmeztette az embereket egy világméretű járvány veszélyének lehetőségéről.

H1N1 nemzetközi körkép - Iskolabezárás és vakcinahelyzet

Független Hírügynökség

A China Daily című angol nyelvű kínai napilap és a népszerű sohu.com vizsgálata szerint a 2 ezer megkérdezett 54 százaléka nem kér oltást.

H1N1 - Hamarosan újult erővel csap le az emberiségre

Független Hírügynökség

Az influenza-világjárvány második hulláma néhány hét múlva megérkezik - jelentette ki szerdán az ECDC európai járványügyi intézet egyik vezetője.

Huszonnégy újínfluenza-fertőzés Romániában

Független Hírügynökség

Huszonnégyre emelkedett a romániai újinfluenza-fertőzések száma. Az Egészségügyi Minisztérium szombati bejelentése szerint egy 15 éves, június 25-én Kanadából Romániába érkezett lány szervezetében mutatták ki a H1N1 vírust.

Világjárvány: 74 országban csaknem 30 ezer fertőzés, 145 halott

Független Hírügynökség/MTI

Csaknem 30 ezer (29.669) fertőzést okozott már 74 országban az új H1N1-es influenza. A betegség 145 esetben végződött halállal - áll az Egészségügyi Világszervezet pénteki összesítésében.

A WHO világjárvánnyá nyilvánította az új influenzát!

Független Hírügynökség

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) csütörtökön világjárványnak minősítette az új H1N1-es influenzavírus terjedését, jelentette be a svéd kormány.