• Ultrahang témájú cikkek

    Oxygen Medical - Dr. Szabó Andrea, radiológus
    Sokat hangoztatott kifejezés a korai felismerés, jelentőségét viszont a legtöbben csak akkor érezzük, ha komoly műtéttől, súlyos következménytől menekülünk meg általa. Dr. Szabó Andrea, radiológus szerint a korai diagnózisok felállításának egyik legalkalmasabb, biztonságos eszköze az ultrahang.
    Oxygen Medical
    Az emlőrák évente közel 2500 nő életét követeli Magyarországon, és ennek oka jórészt abban keresendő, hogy többségüknél már csak előrehaladott klinikai stádiumban ismerik fel a betegséget. Holott a korai felismerés és kezelés az eredményes kezelés legfőbb záloga.
    Orvos valaszol - Dr. Plósz János
    Tisztelt doktor ur.azt szeretném megkérdezni.hogy voltam hasi ultrahangon ott a gyomorszájat nézik e.pl gyomorszáj daganatot észre veszik e ultrahangon.vagy areflux betegséget?
    Orvos valaszol - Dr. Pétervári László
    Nekem csak egy kérdésem lenne, mit jelent a következő: TVS: 41x53mm-es uterusban 8mm-es endometrium. Jobb o-on 34mm-es, bal o-on 36mm-es ovarium. Szabad kismed. folyadék nincs. Ezt az eredményt a kezembe nyomta ma az aszisztens, és...
    Orvos valaszol - Dr. Laki András
    Tisztelt Doktor Úr! Panaszmentesen egy rutin emlő ultrahang vizsgálaton vettem részt, amelynek az eredménye: "Bal és jobb emlőben is egy - egy 13 mm-es vékony echoszegény sávval övezett, a környező lágyrész echostukturájával...
    Orvos valaszol - Dr. Törő Bálint
    Mennyi hüvelyi ultrahang lehet egy terhesség alatt és lehet baj abból ha 7hetes babát 7szer hüvelyi ultrahangoznak?
    healzz.com
    A pajzsmiriggyel kapcsolatos problémák nagyon sokakat érintenek. A változatos tünetek hátterében álló betegségek kivizsgálásának egyik sarokpontja az ultrahangos vizsgálat. A témáról dr. Fenyvesvölgyi Krisztina, az Oxygen Medical ultrahang-specialistája beszélt.
    healzz.com
    Későn jönnek el: gyakran a betegnek már fekélyes a lába, mire felkeres – számolt be az angiológiai rendelések tapasztalatairól Dr. Kósa Éva, a Trombózisközpont angiológusa.
    Oxygen Medical
    Az ultrahangot több, mint 70 éve alkalmazzák a diagnosztikában, és néhány éve már fiatalodni is lehet a segítségével. Dr. Demjén Renáta, az Oxygen Medical Ultherapy szakértője a felhasználás új területeiről beszélt.
    Dr. Halász Katalin, radiológus szakorvos, Vanderlich Egészségcentrum, Veszprém
    Ma Magyarországon a csecsemők szervezett komplex ultrahang szűrővizsgálata nem megoldott. Sokszor a hosszabb várakozási idő miatt a vizsgálatok késve történnek, nehezebben értékelhetők.
    A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!