• Tranaszzsírsav téma

        MTI
        Szórólapokkal és a kórházakban elhelyezett plakátokkal szeretné felhívni a figyelmet az egészségügyi kormányzat az élelmiszerekben lévő transzzsírsavak káros hatásaira - mondta Szócska Miklós egészségügyért felelős államtitkár szerdán Budapesten.
        MTI
        Évente három-hatezer szív- és érrendszeri halálozást lehetne elkerülni Magyarországon, ha korlátoznák az élelmiszereknek az érelmeszesedést okozó, az érfalon könnyebben lerakódó transzzsírsavtartalmát - mondta Martos Éva, az Országos Élelmezés- és Táplálkozástudományi Intézet (OÉTI) főigazgatója az MTI-nek adott interjújában.
        Medipress
        Egy nemrég közzé tett spanyol kutatás szerint a transz-zsírokban és telített zsírsavakban gazdag élelmiszerek fogyasztása növeli a depresszióra való hajlamot.
        WEBBeteg - K. J. fordító
        Szívünk és ereink számára egy, ma még kevéssé ismert koleszterin jelenti a legnagyobb fenyegetést: az oxikoleszterin. A sütés folyamata által az ételbe kerülő, valamint számos készételben már eleve meglévő ún. szuperzsír egykönnyen eláraszthatja szervezetünket.
        MTI
        A befolyásos brit egészségügyi felügyeleti szerv, a NICE alapvető változásokat sürget az élelmiszerek termelésében, valamint reklámozásában, és a zsír- és sótartalom drasztikus csökkentésére szólít fel a szív- és érrendszeri problémák növekedésének megállítására.
        Független Hírügynökség
        Egészségesebbek lesznek szerdától a New York-i éttermek. Legalábbis ezt ígéri az amerikai nagyváros egészségügyi bizottsága. A jövőben ugyanis a konyhákon nem használnak transzzsírokat.