Tranaszzsírsav téma

Szórólapokkal és a kórházakban elhelyezett plakátokkal szeretné felhívni a figyelmet az egészségügyi kormányzat az élelmiszerekben lévő transzzsírsavak káros hatásaira - mondta Szócska Miklós egészségügyért felelős államtitkár szerdán Budapesten.
Évente három-hatezer szív- és érrendszeri halálozást lehetne elkerülni Magyarországon, ha korlátoznák az élelmiszereknek az érelmeszesedést okozó, az érfalon könnyebben lerakódó transzzsírsavtartalmát - mondta Martos Éva, az Országos Élelmezés- és Táplálkozástudományi Intézet (OÉTI) főigazgatója az MTI-nek adott interjújában.

Oxikoleszterin - a legveszélyesebb koleszterin?

WEBBeteg - K. J., fordító - 2011-01-17 16:16
Szívünk és ereink számára egy, ma még kevéssé ismert koleszterin jelenti a legnagyobb fenyegetést: az oxikoleszterin. A sütés folyamata által az ételbe kerülő, valamint számos készételben már eleve meglévő ún. szuperzsír egykönnyen eláraszthatja szervezetünket.
A befolyásos brit egészségügyi felügyeleti szerv, a NICE alapvető változásokat sürget az élelmiszerek termelésében, valamint reklámozásában, és a zsír- és sótartalom drasztikus csökkentésére szólít fel a szív- és érrendszeri problémák növekedésének megállítására.

Nem használnak transzzsírokat a New York-i éttermek

Független Hírügynökség - 2008-07-01 19:02
Egészségesebbek lesznek szerdától a New York-i éttermek. Legalábbis ezt ígéri az amerikai nagyváros egészségügyi bizottsága. A jövőben ugyanis a konyhákon nem használnak transzzsírokat.