Termékvisszahívás téma

Zabkásáknál talált hibákat a Nébih

Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal

A kedvelt reggeli termékek közül ezúttal 17 zabkása komplex vizsgálatát végezték el a Szupermenta programban a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei.

Allergiásoknak okozhatnak gondot a dennree leveskockák és szárított zöldségkeverékek

Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal

Zellert találtak a „zellert nem tartalmazó” felirattal ellátott dennree leveskocka és szárított zöldségkeverék termékekben. A Nébih - német riasztás alapján - a RASFF-on keresztül értesült a problémáról.

Műanyagra emlékeztető idegen anyag bébiételben

Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal

Egy vásárló műanyagra emlékeztető idegen anyagot talált az OVKO márkájú, körte almával hozzáadott cukor nélkül megnevezésű bébidesszertben.

Gyógyszerhatóanyagot tartalmazó étrend-kiegészítők miatt intézkedett a Nébih

Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal

Három, interneten rendelt, Kínából származó étrend-kiegészítő azonnali hatályú forgalomból történő kivonását és a fogyasztóktól való visszahívását rendelte el a Nébih.

Fémdarabot találtak a csokoládéba mártott goji bogyóban

Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal

A gyártó cég visszahívta az érintett termékeket, amelyekből 11 országba - köztük Magyarországra is - szállítottak.

Étrend-kiegésztőket vont ki a forgalomból a Nébih

Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal

A nem nyomon követhető, illetve lejárt minőségmegőrzési idejű termékek össztömege meghaladta a 780 kg-ot. A hatóság a vállalkozás által csomagolt, kapszulázott termékeket a forgalomból visszahívta, és az étrend-kiegészítő csomagolási tevékenységet azonnali hatállyal felfüggesztette.

Gyerekeknek szánt pohárból mértek melaminkioldódást

Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a RASFF rendszeren keresztül értesült arról, hogy gyerekeknek szánt, kínai bambuszpohárból mért melaminkioldódást a szlovén hatóság július közepén. A kifogásolt termékből Magyarországra is szállítottak.

Gyógyszer-hatóanyagot mutatott ki étrend-kiegészítőkben a NÉBIH

Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih)

Gyógyszer-hatóanyagot talált három, interneten rendelt étrend-kiegészítőben a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH). A hatóság azonnali hatállyal elrendelte a termékek forgalomból történő kivonását. Az étrend-kiegészítők élelmiszernek minősülnek, azokban a gyógyszer-hatóanyagok jelenléte szigorúan tilos, keringési vagy idegrendszeri problémát okozhat.

Tájékoztatás veszélyes étrend-kiegészítő készítményről

ÁNTSZ

Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet laboratóriumi vizsgálatról szóló jegyzőkönyve alapján az ÁNTSZ Országos Tisztifőorvosi Hivatal az alábbiakról tájékoztatja a lakosságot.

Betiltott étrendkiegészítők

MTI

Számos étrend-kiegészítőn jogosulatlanul szerepel az Országos Élelmezés- és Táplálkozástudományi Intézet (OÉTI) logója - hívta fel a figyelmet az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat.