Termékvisszahívás téma

Zabkásáknál talált hibákat a Nébih

Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) - 2019-03-28 09:52
A kedvelt reggeli termékek közül ezúttal 17 zabkása komplex vizsgálatát végezték el a Szupermenta programban a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei.

Műanyagra emlékeztető idegen anyag bébiételben

Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) - 2019-01-14 10:17
Egy vásárló műanyagra emlékeztető idegen anyagot talált az OVKO márkájú, körte almával hozzáadott cukor nélkül megnevezésű bébidesszertben.

Étrend-kiegésztőket vont ki a forgalomból a Nébih

Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) - 2018-09-04 09:40
A nem nyomon követhető, illetve lejárt minőségmegőrzési idejű termékek össztömege meghaladta a 780 kg-ot. A hatóság a vállalkozás által csomagolt, kapszulázott termékeket a forgalomból visszahívta, és az étrend-kiegészítő csomagolási tevékenységet azonnali hatállyal felfüggesztette.

Gyerekeknek szánt pohárból mértek melaminkioldódást

Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) - 2018-08-07 12:05
A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a RASFF rendszeren keresztül értesült arról, hogy gyerekeknek szánt, kínai bambuszpohárból mért melaminkioldódást a szlovén hatóság július közepén. A kifogásolt termékből Magyarországra is szállítottak.

Ezt a bébiételt hívja vissza az Univer

Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) - 2018-05-31 12:06
Az Univer Product Zrt. tájékoztatja fogyasztóit, hogy az általa gyártott és forgalmazott Univer Brokkoli Főzelék Csirkehússal Bébiétel (8 hónapos kortól) egy összetevőjével kapcsolatban élelmiszerbiztonsági kockázat merült fel.

Hazánk is érintetté vált a babatejpor visszahívásban

Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) - 2018-01-17 21:41
A francia Lactalis cégcsoport kiterjesztette a termékvisszahívást a craoni gyárban előállított valamennyi termékére, függetlenül a gyártás időpontjától és a terméktételtől. A francia gyártó termékeiből Magyarországra is szállítottak.

Vérnyomáscsökkentő tablettát hív vissza a gyógyszerhatóság

Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet - 2016-09-09 08:48
A gyógyszergyártó értesítette az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézetet, hogy a csehországi gyártási folyamat részeként, a csomagolási folyamat során keletkezett minőségi hiba miatt gyógyszercsere történhetett, ezért a gyártó kezdeményezte az adott gyártósoron csomagolt gyógyszerek piacról való visszahívását.

Gyógyszer-hatóanyagot mutatott ki étrend-kiegészítőkben a NÉBIH

Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) - 2016-06-03 12:29
Gyógyszer-hatóanyagot talált három, interneten rendelt étrend-kiegészítőben a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH). A hatóság azonnali hatállyal elrendelte a termékek forgalomból történő kivonását. Az étrend-kiegészítők élelmiszernek minősülnek, azokban a gyógyszer-hatóanyagok jelenléte szigorúan tilos, keringési vagy idegrendszeri problémát okozhat.

Betiltott étrendkiegészítők

MTI - 2014-04-11 12:30
Számos étrend-kiegészítőn jogosulatlanul szerepel az Országos Élelmezés- és Táplálkozástudományi Intézet (OÉTI) logója - hívta fel a figyelmet az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat.