Téma: Teljes kiörlésű gabona
Milyen az egészséges kenyér?
WEBBeteg - Tóth András, újságíró - 2023.08.20. 09:35

Napi 20 dekagramm - átlagosan ennyit eszünk belőle. Ön figyel az asztalára kerülő kenyér minőségére, tápanyag-összetételére, vagy csak az ár dönt?
Teljes kiőrlésű gabona - Mondják, hogy együk, de tudja, hogy miért?
WEBBeteg - Dr. Reinhardt István - 2023.03.05. 12:04

A teljes kiőrlésű magvakat még a táplálkozástudományban járatlanabbak is egészségre kedvező hatásúként tartják számon. Valóban, a gabona feldolgozásának ez a módja egészen másfajta alapanyagot hoz létre, mint a...
A teljes kiőrlésű gabona kedvező hatása
Medipress - 2011.03.28. 13:11
A reggeli gabonapehely, különösen a teljes kiőrlésű változat fogyasztása, csökkentheti a magas vérnyomás kialakulásának kockázatát.
A teljes kiőrlésű gabonák és a vérnyomás
MTI - 2011.01.25. 10:17
Ha valakinek magas a vérnyomása, és ezért folyamatos gyógyszerszedésre szorul, teljes őrlésű gabonából sült kenyér vagy pattogatott kukorica rendszeres evésével hasonló hatást érhet el - írják skót kutatók az American...
Teljes kiőrlésű gabona a hosszú élet titka?
MTI - 2010.05.22. 10:09
Azok a cukorbeteg nők élnek a legtovább, akik a legtöbb teljes őrlésű gabonából készült ételt fogyasztják.
Teljes kiőrlésű gabonák - milyen élettani hatásaik vannak?
Független Hírügynökség - 2009.04.07. 19:35
Csaknem kétszáz iskolában tart előadást a teljes kiőrlésű gabonafélék szerepéről Magyarország legnagyobb malomipari vállalata idén tavasszal. A különböző magvak és a bennük lévő rostok, vitaminok, ásványi anyagok...