Tanulási nehézség téma

Gyermekkortól fontos a szemészeti szűrés

Oxygen Medical - 2021-10-02 15:06
Iskolásként néhány hét alatt kiderülhet, hogy a gyermekünk nem jól lát, de az is lehet, hogy csak hónapok múltán kezdünk gyanakodni, hogy a tanulási gondok hátterében látási problémák állhatnak.

Diszlexia, az olvasás zavara

WEBBeteg - Dr. Szimuly Bernadett, általános orvos - 2020-12-23 22:05
Ahhoz, hogy a gyermek pszichésen is megfelelően fejlődjön, a központi idegrendszer optimális fejlődésére és bizonyos környezeti feltételekre is szükség van. Ha az idegrendszer működésében hiba keletkezik, vagy a környezet nem megfelelő, a pszichés fejlődésben is zavar támadhat.

Hiperaktivitás és tanulási fogyatékosság

WEBBeteg - Dr. Muszil Dóra, pszichiáter - 2019-03-25 20:35
A hiperaktív gyerekek nehezen illeszkednek be az iskolai közösségbe, zavarják az órákat, tanítási időben többször elhagyják a helyüket és sétálnak az osztályteremben, aminek sem a pedagógusok, sem az osztálytársak nem örülnek.
"Megfigyeltem, hogy míg csoporttársaim az adott anyagot egyszer-kétszer elolvasva meg tudják tanulni, nekem az elsajátításhoz sokkal több időre van szükségem, hogy hasonló eredményt érjek el. Lehet ezt gyógyszerrel fejleszteni? Pszichés probléma is lehet?" - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdésiből.

gyermekpszihológia

Orvos valaszol - Svábhegyi Gyógyintézet - 2012-11-06 19:17
Jó napot! 8 éves lányommal van a gond, ugyanis problémát okoznak a matematikai szöveges példák. 3 közös megoldás után sem tud önállóan rájönni a 4. megoldására. A magyar nyelvet szuperül érti, a többi tananyaggal kapcsolatban meg, amit megtanul az e

Tini tanulási probléma

Orvos valaszol - Dr. Veress Dóra - 2011-05-05 23:04
T. Doktornő, 12 éves 5.-es lányom elsősorban a szóban történő feleléskor begörcsöl és mindent "elfelejt". Alsóban nem tanították meg tanulni, ezt azért merem kijelenteni, mert ilyen gond a másik gyerekünkkel nincsen. Ott a magas és kemény vmi egyé