• Tanulási Nehézség téma

    Oxygen Medical
    Iskolásként néhány hét alatt kiderülhet, hogy a gyermekünk nem jól lát, de az is lehet, hogy csak hónapok múltán kezdünk gyanakodni, hogy a tanulási gondok hátterében látási problémák állhatnak.
    WEBBeteg
    "Megfigyeltem, hogy míg csoporttársaim az adott anyagot egyszer-kétszer elolvasva meg tudják tanulni, nekem az elsajátításhoz sokkal több időre van szükségem, hogy hasonló eredményt érjek el. Lehet ezt gyógyszerrel fejleszteni? Pszichés probléma is lehet?" - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdésiből.
    WEBBeteg - B. M. , szakfordító
    A legtöbb gyerek nem szívesen írja meg a házit. Amerikai tudósok szerint azonban a szülők könnyen motiválhatják gyermekeiket.
    Orvos valaszol - Svábhegyi Gyógyintézet
    Jó napot! 8 éves lányommal van a gond, ugyanis problémát okoznak a matematikai szöveges példák. 3 közös megoldás után sem tud önállóan rájönni a 4. megoldására. A magyar nyelvet szuperül érti, a többi tananyaggal kapcsolatban...
    Orvos valaszol - Dr. Balogh Andrea
    Tisztelt Doktor Nő/Úr! A fiamat 4 évig logopédus kezelte, szépen kijavult, de nehezen megy Neki még így is a tanulás pedig minden nap segítek Neki.Javasolta az omega3 tartalmú vitaminok szedését, de most ráakadtunk a Super IQ nevű...