Tanulási nehézség téma

Gyermekkortól fontos a szemészeti szűrés

Oxygen Medical

Iskolásként néhány hét alatt kiderülhet, hogy a gyermekünk nem jól lát, de az is lehet, hogy csak hónapok múltán kezdünk gyanakodni, hogy a tanulási gondok hátterében látási problémák állhatnak.

Diszlexia, az olvasás zavara

WEBBeteg - Dr. Szimuly Bernadett, általános orvos

Ahhoz, hogy a gyermek pszichésen is megfelelően fejlődjön, a központi idegrendszer optimális fejlődésére és bizonyos környezeti feltételekre is szükség van. Ha az idegrendszer működésében hiba keletkezik, vagy a környezet nem megfelelő, a pszichés fejlődésben is zavar támadhat.

Hiperaktivitás és tanulási fogyatékosság

WEBBeteg - Dr. Muszil Dóra, pszichiáter

A hiperaktív gyerekek nehezen illeszkednek be az iskolai közösségbe, zavarják az órákat, tanítási időben többször elhagyják a helyüket és sétálnak az osztályteremben, aminek sem a pedagógusok, sem az osztálytársak nem örülnek.

"Nehezen tanulok! Lehet segíteni rajtam?" - A pszichiáter válaszol

WEBBeteg

"Megfigyeltem, hogy míg csoporttársaim az adott anyagot egyszer-kétszer elolvasva meg tudják tanulni, nekem az elsajátításhoz sokkal több időre van szükségem, hogy hasonló eredményt érjek el. Lehet ezt gyógyszerrel fejleszteni? Pszichés probléma is lehet?" - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdésiből.

Hogy motiváljuk a gyerekeket a házi feladat elkészítésére?

WEBBeteg - B. M. , szakfordító

A legtöbb gyerek nem szívesen írja meg a házit. Amerikai tudósok szerint azonban a szülők könnyen motiválhatják gyermekeiket.

gyermekpszihológia

Orvos valaszol - Svábhegyi Gyógyintézet

Jó napot! 8 éves lányommal van a gond, ugyanis problémát okoznak a matematikai szöveges példák. 3 közös megoldás után sem tud önállóan rájönni a 4. megoldására. A magyar nyelvet szuperül érti, a többi tananyaggal kapcsolatban meg, amit megtanul az e

Mit tegyek? A 11 éves fiam beszédhibás és lassú a szövegértési feladatokkal az iskolában.

Orvos valaszol - Dr. Balogh Andrea

Tisztelt Doktor Nő/Úr! A fiamat 4 évig logopédus kezelte, szépen kijavult, de nehezen megy Neki még így is a tanulás pedig minden nap segítek Neki.Javasolta az omega3 tartalmú vitaminok szedését, de most ráakadtunk a Super IQ nevű kapszulára.Kérdé

Tini tanulási probléma

Orvos valaszol - Dr. Veress Dóra

T. Doktornő, 12 éves 5.-es lányom elsősorban a szóban történő feleléskor begörcsöl és mindent "elfelejt". Alsóban nem tanították meg tanulni, ezt azért merem kijelenteni, mert ilyen gond a másik gyerekünkkel nincsen. Ott a magas és kemény vmi egyé