Túlterheltség téma

Mi is az az idegösszeomlás?

WEBBeteg - Dr. Szabó Zsuzsanna, háziorvos, pszichoterapeuta - 2022-10-22 09:33
Idegösszeomlás
Az idegösszeomlás vagy idegösszeroppanás egy közkeletű kifejezés, mindenki ismeri, és sajnos sokan meg is tapasztalták már maguknál vagy környezetükben azt az állapotot, amikor a korábbi megküzdési módjaik nem működtek kielégítően, énerejük, érzelmi tartalékaik kimerültek és ennek következtében kontrollvesztett állapotba kerültek, mentálisan összeomlottak.

Intelligens pszicho-fiziológiai mérési rendszert fejlesztenek

Safe - Air Kutató-fejlesztő Tanácsadó Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság - 2018-04-06 10:10
Kiemelkedően fontos az extrém munkaterheléssel járó foglalkozási területeken dolgozók optimális élettani állapota, hiszen az tartós napi minőségi tevékenységet eredményez, ugyanakkor nem áll még rendelkezésre olyan több paramétert monitorozó berendezés, pontos és megbízható mérési módszertan, mely segítheti az emberi szervezet terhelhetőségével kapcsolatos pontosabb előrejelzést.
A KSH adatai alapján tizenöt év alatt már több mint 300-zal csökkent a szakmában dolgozók száma. Egyre több beteget kell ellátniuk a háziorvosoknak, ami azt eredményezi, hogy a rendelőkben hosszabbak a sorok, megnő a várakozási idő, miközben átlagosan alig néhány perc alatt kell kezelni a pácienseket – tudta meg a Magyar Nemzet.

A koszos páciensekre panaszkodnak a német orvosok

Független Hírügynökség - 2008-12-13 11:34
A német orvosok kétharmada szerint betegeik nem őszinték, ha táplálkozási, italozási szokásaikról kérdezik őket. A doktorok zömét zavarja, hogy a páciensek gyakorta büdösen, ápolatlanul jelennek meg a rendelőjükben.

Idegösszeomlás?

Orvos valaszol - Dr. Árki Ildikó - 2013-01-25 09:30
Tisztelt Doktornő/Doktorúr! A probléma amivel önökhöz fordulok, hogy kb. egy éve vendéglátó helyen dolgozom. Van éjszakai műszak is így nagyon megterhel, mivel 6 napot dolgozom 3 nappal 3 éjszaka felosztásban és mindezt 12 órában. Egy ideje észrev

Rossz közérzet, fogyás

Orvos valaszol - Dr. Csuth Ágnes - 2010-06-23 10:48
Kedves Doktor Úr! /Doktornő! Van egy kis problémám, a segítségét, tanácsát szeretném kérni. Március végén volt egy epehólyag eltávolításom, epeköveim voltak.Február eleje óta fogytam a műtétig 10 kg-ot, mivel nem tudtam enni, nem mertem hogy neho