Túlterheltség téma

Intelligens pszicho-fiziológiai mérési rendszert fejlesztenek

Safe-Air Kutató-fejlesztő Tanácsadó Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság

Kiemelkedően fontos az extrém munkaterheléssel járó foglalkozási területeken dolgozók optimális élettani állapota, hiszen az tartós napi minőségi tevékenységet eredményez, ugyanakkor nem áll még rendelkezésre olyan több paramétert monitorozó technikai berendezés és komplex, pontos és megbízható mérési módszertan, mely segítheti az emberi szervezet terhelhetőségével kapcsolatos pontosabb előrejelzést és így a túlterheltségből fakadó problémák megelőzését.

Öt és fél perc jut egy betegre a háziorvosnál

Magyar Nemzet

A KSH adatai alapján tizenöt év alatt már több mint 300-zal csökkent a szakmában dolgozók száma. Egyre több beteget kell ellátniuk a háziorvosoknak, ami azt eredményezi, hogy a rendelőkben hosszabbak a sorok, megnő a várakozási idő, miközben átlagosan alig néhány perc alatt kell kezelni a pácienseket – tudta meg a Magyar Nemzet.

Köszönjük meg együtt: március 30 az Orvosok Napja immáron Magyarországon is!

arvaligroup.com

A világon számtalan ügynek, szakmának ünneplik már a napját. Ezek a megemlékezések a társadalmi megbecsülés fokmérőjét is jelentik, s egy rövid ideig az adott témára, területre irányítják a nagyközönség figyelmét.

Idegösszeomlás?

Orvos valaszol - Dr. Árki Ildikó

Tisztelt Doktornő/Doktorúr! A probléma amivel önökhöz fordulok, hogy kb. egy éve vendéglátó helyen dolgozom. Van éjszakai műszak is így nagyon megterhel, mivel 6 napot dolgozom 3 nappal 3 éjszaka felosztásban és mindezt 12 órában. Egy ideje észrev

Rossz közérzet, fogyás

Orvos valaszol - Dr. Csuth Ágnes

Kedves Doktor Úr! /Doktornő! Van egy kis problémám, a segítségét, tanácsát szeretném kérni. Március végén volt egy epehólyag eltávolításom, epeköveim voltak.Február eleje óta fogytam a műtétig 10 kg-ot, mivel nem tudtam enni, nem mertem hogy neho