Idegösszeomlás?

Tisztelt Doktornő/Doktorúr! A probléma amivel önökhöz fordulok, hogy kb. egy éve vendéglátó helyen dolgozom. Van éjszakai műszak is így nagyon megterhel, mivel 6 napot dolgozom 3 nappal 3 éjszaka felosztásban és mindezt 12 órában. Egy ideje észrevettem, hogy nagyon sokszor járok gyomorgörcsöléssel és hasmenéssel a mosdóba. Naponta többször is. Az étkezési szokásaim is megváltoztak vagy nagyon sokat eszek vagy nagyon keveset. A két éves párkapcsolatom is megsínyli ezt az egészet nagyon fáradt vagyok este későn érek haza reggel korán kelek így a szex sem az igazi, nagyon ritkán van hozzá kedvem. Legszívesebben egész nap aludnék. Sajnos nagyon sok probléma van a munkahelyemen nagyon nagy a stressz, néha már gyomorgörccsel járok be dolgozni. Nagyon sokszor sírok egyik pillanatról a másikra és már a párom se olyan megértő mint régen. Sokszor a kezem remeg a szívem őrülten dobog. Úgy érzem hogy nincs semmi értelme az életemnek csak hogy itt vagyok és dolgozom. Nem járok el sehova (idő és fáradtság hiányában) Pedig csak 21 éves vagyok. Ez eléggé megrémít, és tudom,. hogy ez így nem mehet tovább hiszen már az egészségem teszem kockára illetve a párkapcsolatomat. Mit javasolnak mi tévő legyek? Várom válaszukat!

Dr. Árki Ildikó válasza túlterheltség témában

Kedves Kérdező!

Leírásában szinte benne van a válasz is. Túlterhelt, kimerült. Hasi fájdalmak, hasmenések miatt azért vizsgálatok szükségesek, szorongásos-depresszióba hajló panaszai miatt pszichiáter felkeresése, esetleges gyógyszeres kezelés szóba jön.Valószínűleg állapotának hosszú távú javulását az életkörülmények pozitív irányú változása hozná meg. Más munkakörben, munkahelyen való elhelyezkedésről Önnek kell elgondolkoznia, a lehetőségek figyelembe vételével döntenie. Egy kis szabadság, pihenés, környezetváltozás minden esetre jó hatású lenne, ha erre van lehetősége.

Mielőbbi jobbulást kívánok!

Kérdés: 2013. január 25., 09:30; Megválaszolva: 2013. január 27., 13:14
Kérdések és válaszok: Pszichés betegségek
Komoly pszihés probléma.
Gyógyszerkölcsönhatás
Pánikbetegség vagy valami más?
Antipszihotikumról
Személyiségzavar