Szorongásoldó téma

Szorongásoldók, nyugtatók és altatók - Működésük és veszélyeik

WEBBeteg - Dr. Kovács Anikó, gyógyszerész

A mai túlhajszolt világban sokan érzik úgy, hogy az idegeskedés kihat a mindennapjaikra, a stressz miatt nem tudják normálisan végezni a munkájukat, a családjukkal szemben is ingerlékenyebbek, és az alvással is problémáik vannak.

Természetes megoldások a depressziós tünetek megelőzésére

Támogatott tartalom

Bár már lassan lecsengőben a járvány legnehezebb része, talán magunkon is észrevehettük, hogy az elmúlt másfél év nem múlt el nyomtalanul. Egy egészséges mentális állapotú embernek is komoly kihívást jelentett a pandémia – hát még a szorongással vagy depresszióval küzdőknek.

Nincs nálad egy szem szorongásoldó?

Moody

Persze a kérdés a valóságban nem így hangzik el, hanem elhangzik a neve is. Vagy egyik, vagy a másik. Mindenkinek van személyes kedvence, néha azért, mert neki jó tapasztalata volt vele, néha pedig azért, mert a barátnő, sógornő, szomszédasszony, postás, rendőr, villanyszerelő azt ajánlotta.

Új szorongásoldó gyógyszer

MTI

Azoknak a gyógyszereknek, amelyeknek az agyban kell hatniuk, először a mérgek behatolását megakadályozó, úgynevezett vér-agy gáton kell átjutniuk. Német kutatóknak most sikerült egy szorongásoldóval áttörniük e gátat.

Egyszerre több pszichiátriai szert is szednek

MTI

A vizsgálat szerint szorongásra, depresszióra, pánikrohamra, poszttraumás stressz-szindrómára, bipoláris zavarra és skizofréniára írtak fel az amerikai orvosok kombinált szereket.

Szorongásoldás kevesebb mellékhatással

MTI

Egy új pánikellenes hatóanyag kevesebb mellékhatással lép fel a rohamokkal szemben, mint az eddig alkalmazott szorongásoldók - jelentették be német kutatók a Science tudományos magazin legutóbbi számában.

Magas GPT laboreredmény

Orvos valaszol - Dr. Veress Dóra

Tisztelt Doktornő/ Doktor Úr! 27 éves, férfi vagyok, testsúlyom 72kg. 2013. október végén volt egy laborvizsgálatom megduzzadt nyaki nyirokcsomó miatt, ott rendben volt minden. 2014 január elején kellett csinálnom újból hogy nem történt-e változás

Kivédhető-e a Xanax SR 1 mg. Retard tabletta elvonási tünetei?

Orvos valaszol - Dr. Veress Dóra

Tisztelt Doktornő/-Úr/! A neurológia szakrendelésen a múlt év végén a kérdésben szereplő gyógyszert írta fel a szakorvos.8 hónapi rendszeres, napi szedés után - a házi orvosommal egyeztetve - úgy döntöttem, hogy a gyógyszer szedését abba hagyom, m

elveszett gyógyszer

Orvos valaszol - Dr. Veress Dóra

Tisztelt Doktornő! Egy olyan kérdésem lenne, hogy 2 hete irattam fel magamnak Frontint, 30 napra mert ugye rendszeresen kell szednem. De sajnos a gyógyszer eltűnt, vagyis egy ismerősöm felporszívózta a lakásba, és ki is lett dobva. Az lehetséges,

Frontin alkalmi szedése

Orvos valaszol - Dr. Árki Ildikó

Tisztelt Doktor Úr/Nő! Hétvégén szombaton meg vasárnap egy családi gyász okozta feszültség és idegesség okozta panaszok enyhítésére szedtem a Frontin 0, 25 mg-os tablettából szombaton 2 szer fél, vasárnap pedig 2 szer fél és este 10 kor egy egész sz